Društvo Projekat vrijedan 7,4 miliona eura

Počela izgradnja Doma za stare u Nikšiću

Premijer Duško Marković, šef Delegacije Evropske unije u Podgorici ambasadorom Aivo Orav i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović danas su u Nikšiću svečano otvoriti radove na izgradnji Doma za stare

Izrazivši zadovoljstvo početkom gradnje Doma za stare premijer je podsjetio da se prva faza finansira i iz donatorskih sredstava, dok drugu fazu finansira u cjelini Vlada i rekao da se regionalni stambeni projekat realizuje zadovoljavajućom dinamikom.

“Kroz taj projekat već smo riješili mnoga važna pitanja koja se tiču smještaja ranjivih kategorija u koje spadaju i penzioneri i izbjeglice i, naravno, socijalno ugrožena lica. Podsjetiću vas da smo 2018. godine zatvorili kolektivne centre u Beranama Rubež 1 i Rubež 2 izgradnjom 95 stambenih jedinica i da smo istovremeno zatvorili najveći kolektivni centar za izbjeglice na Koniku gdje smo izgradili 171 stambenu jedinicu, a 2016. godine u Nikšiću, kao što je rekao gradonačelnik, dvije stambene zgrade sa 63 stambene jedinice. Ovo je dokaz da Vlada i da se država sa svojim partnerima i donatorima veoma odgovorno odnosi prema licima koja su u stanju socijalne i stambene potrebe – penzionera, izbjeglica i socijalno ugroženih građana”, rekao je Marković.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje objekta, površine gotovo deset hiljada kvadratnih metara sa 104 smještajne jedinice za 208 lica, iznosi 7,4 miliona eura od čega su 3,3 miliona donatorska sredstva.

Premijer radnu posjetu Opštini Nikšić nastavlja razgovorom sa lokalnim rukovodstvom i privrednicima i posjetom Župi Nikšićkoj gdje će obići radove na izgradnji lokalnog puta Nikšić – Župa, svečano otvoriti radove na izgradnji fudbalskog terena i posjetiti plantažu jabuka kompanije “Naše voće”.

Događaju su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede Milutin Simović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

10

avatar
1000
7
3
0
 
10
MatraxNeko treciMojeimrprangijaresDzordz
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojeimr
Gost
Mojeimr

Uf samo da se i oni ne upute na zapad. Ko bi onda glasao?

prangijares
Gost
prangijares

Ovih će dana Grbu i Duška da muče žuljevi od makazica. I neka se otvara što više, nije sporno. Ali dom za stare umjesto studentskih domova, škola i fakulteta, surova je realnost Nikšića. Međutim, malo ko u Nikšiću ima da priušti sebi uslugu koju domovi za stare pružaju!

Dzordz
Gost
Dzordz

Pa i treba. I Niksicu su i ostali samo stari. Jos nam zatvorite ono malo Zeljezare da nas ne gusi,ionako nema neke koristi od nje.Ogradite nas i to vam je jedan veliki dom penzionera.

Gile
Gost
Gile

Dom za stare.narodna kuhinja.itd
Ima li sto za omladinu da bi ostala u cg ili je namjerno cerate da vama bude lakse?

Matrax
Gost
Matrax

Organizovani državni kriminal, i pozicioni i opozicioni! Lojalnost????

Izazvana
Gost
Izazvana

A jel počela istraga protiv Stankovića i njegovog sina???
Bolje Markoviću otvaraju dosijea nego što sadiš drveće i cigle. Pušti to drugima

Morpheus
Gost
Morpheus

A dobro niste izbacili kako cesmu neku otvarate, narod jedva prezivljava a cim nesto asfaltirate pravite od toga pompu kao da smo novi Singapur

Neko treci
Gost
Neko treci

Mislim da domovi za stare mogu biti puno zanimljiviji za neke stare od dosađivanja kući jer se mogu kroz razne aktivnosti zabavljati sa vršnjacima plus je tu stručno osoblje koje brine o njima. Lijepa vijest da se takav objekat konačno i kod nas otvara.

Teo
Gost
Teo

Cujes lijepa vijest da se to konacno otvara a u Cg ima bar 10 starackih domova… u komunizmu su postojali jos…botu odmori

Neko treci
Gost
Neko treci

Što je neko ustao na lijevu nogu jutros pa mu ništa ne valja…

Send this to a friend