Društvo

Počela izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića

Izgradnja kružne saobraćajnice na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića s ciljem da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja za sve učesnike i omogući bolje regulisanje saobraćaja u odnosu na postojeće stanje u blokovima V i VI počela je danas, saopšteno je iz Glavnog grada.

Foto: Glavni grad

“Izvođač radova je preduzeće „Metal-Alu-Plast“, rok izvođenja je 100 dana računajuči od 03.avgusta 2020.godine. Ugovorena vrijednost radova iznosi 286.835,74 eura. Projektnim rješenjem su obuhvaćena tri kraka, ukupne dužine 364,21m”, dodaje se u saopštenju.

Foto: Glavni grad

Kružni tok je projektovan sa jednom ulivnom i jednom izlivnom saobraćajnom trakom i u skladu sa usvojenim prečnikom kruga izabrani su standardni elementi za oblikovanje ulivnih i izlivnih traka mjerodavni za projektovanje gradskih površinskih raskrsnica sa kružnim tokom. Cijelom dužinom obostrano biće izgrađeni trotoari i formirane zelene površine.

Projektnom dokumentacijom su obuhvaćeni projekti hidrotehničkih instalacija, elektrotehničke-jaka struja i elektrotehničke-slaba struja.

16

avatar
1000
12
4
0
 
16
*****MalisaKbloIlinoisCica Dr.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kblo
Gost
Kblo

Ne mogu da vjerujem da jednu od najlaganijih raskrsnica pretvaraju u kružni dok na suprotnoj strani ulice, Dalmatinska i Moskovska,je čep da ne može gori. No su se zgrade napravile pa se ne smije. Bolje paketiće da ste kupili penzionerima iz Bloka za te pare jer ovo ulaganje ne nosi mnogo glasova

Ilinois
Gost
Ilinois

Super što su izbori svake druge godine, parlamentarni, pa lokalni. Zahvaljujući njima napraviše nam lijepe ulice po gradu, inače bi se vozili makadamom!

Cica Dr.
Gost
Cica Dr.

Mesa Selimovic Srbin…. Brisite ime ulice

Gkfd
Gost
Gkfd

Mislim da firma Metal-Alu Plast ne postoji, ali sam čuo za Met&Alu Plast. Isto tako nijesam čuo za kružnu saobraćajnicu, ali jesam za raskrsnicu sa kružnim tokom. Samo pričam šta sam čuo, nikoga ne ispravljam.

*****
Gost
*****

vala i ovo “RASKRSNICA SA KRUŽNIM TOKOM” , para uši 😀

Ja.
Gost
Ja.

Meni je odje i bez kruznog bilo top. Nikad guzve

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Na ovom mjestu totalno nepotrebno. Vjerovatno su dobili ovo da “se uce”.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Kako su pred izbore krenuli sa rade po gradu, to je čudo. Bulevar kroz grad, kružni tok… nemojte ljudi, previše je, otrgoste se. Evo glasaću jer vam vjerujem…

VEZIR
Gost
VEZIR

Najjači su izvođaci u ul.Veliše Mugoše.Počeli pred Novu Godinu,skinuli postojeći asfalt,iskopali kanale,i otišli,sve ostavili,kao poslije bombardovanja!?!Preskačemo,spremamo se za Tokio.E VIVA!

high
Gost
high

potpuno pogresno mjesto za kruzni tok. Tu uopste nema guzve.
trebalo ga je raditi na juznom kraju ulice i maknuti zadnje semafore prema Marezi.

VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Slazem se da treba i tamo,ali posto zivim u blok 35g i ovu raskrsnicu koristim svaki dan makar 10 puta, vjeruj mi da je neophodno jer mnogi ne zanju ko ima prednost!

Malisa
Gost
Malisa

To je onda problem auto skole, jer svako dobija dozvolu a ne zna ni minimum minimuma.

Jovan
Gost
Jovan

Ovo su prava rjesenja za saobracaj u gradu. Treba odraditi kruzne tokove kod Cepuraka, kod Profesorske zgrade prema Bloku, kod Trgovinske skole, kod Vezirovog mosta…… Ovim se ne zaustavlja saobracaj a nema brze voznje kroz raskrsnicu. Gdje nije moguce zgradidi kruzni onda raditi suslovne trake udesno.

Angela Merkel
Gost
Angela Merkel

Radi se pred izbore 💪

Trol
Gost
Trol

Firma veli “Metal alu plast”…. mora da ce da ga prave od eloksirane bravarije… 100 dana 1 kruzni tok… 2 radnika rade garant

Zabjelo je majk
Gost
Zabjelo je majk

Jos malo ce i Brca krenut da farba ulice

Send this to a friend