Društvo

Počela izgradnja puta Kosanica – Glibaći – Bobovo

Izgradnja puta Kosanica – Glibaći – Bobovo je počela, pa je ministar odbrane Predrag Bošković zajedno sa predsjednikom opštine Pljevlja Igorom Golubovićem obišao gradilište i uvjerio se da je inženjerijska četa Vojske Crne Gore, koja je na terenu nekoliko dana, očistila oko 350 metara puta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je istakao da su za prvu fazu izgradnje puta stvoreni svi administrativni preduslovi.

“Vlada je donijela sve potrebne odluke, zbog čega smo malo čekali sa otpočinjanjem radova. Sada smo krenuli da radimo svim snagama”, istakao je ministar.

On je kazao da je to jedan od najizazovnijih projekata na kom radi Vojska Crne Gore.

“Projekat će zahtijevati duže vremensko prisustvo vojske na ovom potezu, ali u narednih godinu do dvije VCG uradiće sve što je potrebno na dionici dugoj 22 kilometra. Postavljanjem asfalta od strane Opštine napravićemo kvalitetan regionalan put, koji će biti dobra osnova za kasnije povezivanje ovog dijela zemlje sa BIH”, poručio je Bošković i dodao da vojska time potvrđuje da je zaista dio ovog naroda.

Saradnja lokalne samouprave i Ministarstva odbrane, prema riječima Golubovića, dobar je primjer kvalitetne saradnje.

“Zahvaljujem Ministarstvu odbrane, jer smo u dobroj saradnji i sa Rudnikom uglja, dobili podršku za osnaživanje našeg lokalnog preduzeća koji se bavi održavanjem lokalnih puteva. Dobili smo dva nova kamiona, sa čim ćemo, uz investiranje Opštine, dodatno osnažiti preduzeće i time našim sugrađanima na selu omogućiti dobre uslove života”, poručio je Golubović.

Bošković je podsjetio da je u posljednje tri godine Vojska Crne Gore rekonstruisala više od 500 kilometara puteva, dok je više od 40 kilometara novih puteva probijeno.

‘To je nešto sa čim možemo sa ponosom da se pohvalimo, jer time u potpunosti ispunjavamo treću misiju VCG, a to je pomoć civilnom stanovništvu”, zaključio je Bošković.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
RealanSupportUkaCdm-anbVojo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realan
Gost
Realan

Nema nista od toga,inace to je jedini neasfaltirani put u Evropi. 30 godina obecavaju taj put

Support
Gost
Support

Nikad čula ni za jedno od 3.

Vojo
Gost
Vojo

Stvarno veliki uspjeh očistiti 350 metara puta

Adnaan
Gost
Adnaan

Svaka cas porucnice

Uka
Gost
Uka

Beli orao, vojvoda

Uz narod
Gost
Uz narod

Neka skoči stanovništvo da pomože svojoj vojsci, da se ubrzaju radovi, jer što se učini do 30., to im ga je !

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Opet???? Prije dva mjeseca ste ga poceli pa ste povukli masine!

Cdm-anb
Gost
Cdm-anb

I sad ce,za 20dana 🤣

Send this to a friend