Društvo

Počela realizacija projekta “Obuka nastavnika kod poslodavaca 2017”

Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje i Privrednom komorom, otpočelo je realizaciju projekta “Obuka nastavnika kod poslodavaca 2017.”, saopšteno je iz ovog resora.

“Tokom realizacije projekta planirano je da najmanje 70 nastavnika iz 14 srednjih stručnih škola provedu dvije radne sedmice na obuci kod najmanje 84 poslodavca. Tokom obuke nastavnici će imati priliku da poboljšaju kvalitet svog znanja i usklade ga sa inovacijama i procesima u industrijskom sektoru”, dodaju oni.

Cilj projekta je, kako tvrde, da podrži kontinuirani profesionalni razvoj nastavnika i mentora u stručnom obrazovanju u Crnoj Gori.

Projekat će, kako navode,  podstaći jaču saradnju i razmjenu znanja između nastavnika u stručnim školama i kompanija, kako bi se podržao profesionalni razvoj nastavnika u Crnoj Gori i unaprijedila usklađenost obrazovnog sistema i tržišta rada.

“Takođe, realizacijom ovog projekta biće poboljšano znanje nastavnika u stručnim školama, povećan kvalitet programa stručnog obrazovanja kroz usklađivanje sa potrebama industrije i unaprijediti saradnja nastavnika, preduzetnika i obrazovnih ustanova”, navodi se u saopštenju ministarstva prosvjete.

Send this to a friend