Društvo

Počelo komunalno opremanje Biznis zone Zagrablje II

Mehanizacija podgoričke kompanije „Avio Petrol“ započela je radove na nivelisanju i prilagođavanju terena kako bi se omogućio nesmetan pristup parcelama Prijestonice Cetinje, koje se nalaze u zaleđu preduzeća „Sava trans“.

“Riječ je o potezu preko kojeg bi trebalo da bude obezbijeđen pristup Biznis zoni „Zagrablje II“.  Pristup se trasira u dužini od 150 metara i u širini od osam metara, kako bi se stvorili uslovi za saobraćanje  automobila, kamiona i druge mehanizacija”, saopšteno je iz Prijestonice.

Početak radova obišao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan sa saradnicima.

On je rekao da je veoma zadovoljan što se ovim radovima omogućava gradskoj upravi da odgovori na zahtjeve privrednih subjekata i zainteresovanih investitora za otvaranje različitih proizvodnih pogona na Cetinju, a time i za nova zapošljavanja, što je jedan od zaključaka sa posljednje sjednice Senata Prijestonice Cetinje.

Lokalna uprava će, kako je kazao Kašćelan, kroz Zakon o Prijestonici komunalno opremiti prostor Biznis zone „Zagrablje II“ i omogućiti potencijalnim korisnicima pristup elektro i vodovodnoj mreži.

Kašćelan je obišao i radove na Puškinovoj ulici, gdje su u toku završni radovi prve i druge faze – postavljanje ivičnjaka, tamponiranje saobraćajnice i uređenje trećeg parkinga u naselju Gipos. Radovi će biti završeni, prema navodima izvođača, do sredine novembra 2020. godine.

Odmah po njihovom okončanju, započeće treća faza, odnosno nastavak rekonstrukcije Puškinove ulice do Bulevara crnogorskih junaka.

“Dobro napreduju radovi i na prvoj fazi saobraćajnice u Donjem polju, koja bi trebalo da spoji ovo gradsko naselje sa Belvederskom ulicom i dalje sa magistralnim putem Podgorica – Cetinje – Budva. Završetak radova na ovoj saobraćajnici očekuje se u novembru”, navode iz Prijestonice.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vaše ime
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vaše ime
Gost
Vaše ime

“Odlično” su Gipos napravili, podigli trotoar tako da će se na prvu kišu napraviti jezero između zgrada, niko neće moći ziaći iz zgrade ako nema čamac

Send this to a friend