Društvo Akcija će trajati danima

Počelo uklanjanje leševa uginule živine koja danima pluta Bojanom

Tokom dana, kako je i najavljeno iz Ministarstva poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane, počela je akcija čišćenja donjeg toka rijeke Bojane, odnosno uklanjanja leševa uginule živine koja danima pluta rijekom.

<<<Uginule životinje i dalje plutaju Bojanom<<<

“Čišćenje i sanacija ovog ozbiljnog prekograničnog ekološkog problema trajala je do noći, a nastaviće se odmah ujutro. Obzirom na uočenu količinu kesa koje se nalaze uzvodno uz obalu Bojane, na potezu od ušća do naselja Rače, procjenjuje se da će za sakupljanje svog tog otpada trebati više dana”, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

U akciji uklnjanja životinjskog otpada, osim predstavnika Ministarstva i Uprave za bezbjednost hrane, učestvovali su i pripadnici Granične policije i Direktorata za vanredne situacije – Službe zaštite i spašavanja.

“Pod nadzorom veterinarskog inspektora danas prikupljen životinjski otpad je neškodljivo uništen, što je izvršila ovlašćena veterinarska ambulanta u saradnji sa kumunalnom službom”, ističu u Ministarstvu.

Podsjećamo da su reagujući na prijavu građana da se značajna količina ugunulih kokošaka ponovo u posljednjih sedmicu dana pojavila u Bojani, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane danas su boravili na Bojani, u cilju hitnog rješavanja ovog problema i sprječavanja negativnih posljedica po životnu sredinu i građane.

“Sve ukazuje da je riječ o prekograničnom problemu koji se mora rješavati u komunikaciji sa nadležnim službama u Albaniji, kako se ovakvi ekološki incidenti koji ne priliče zemljama sa aspiracijama da budu članice EU, ne bi više ponavljali”, ističu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko R
Gost
Zeljko R

Svaka cast momcima iz sluzbe

Trol
Gost
Trol

E cus stava, nema farmi okolo… da nema farmi ni na obalu Morace, pa je kamion nogica zavrsio tamo

Djusta
Gost
Djusta

Mora da su stigle iz srbije !

Send this to a friend