Društvo

Počeo sa radom parking u Kotoru, sat vremena 70 centi

Foto: Skala radio

U starom kotorskom Autoremontu počeo je sa radom parking servis kojim gazduje tivatsko preduzeće Primorje Hotels And Restorans.

Parking ima, po obilježenim mjestima, prostora za parkiranje nešto više stotinak automobila. Kako javlja Skala radio, svaki započeti sat na ovom parking prostoru od danas će se plaćati 70 centi.

Saobraćajne gužve, nažalost, postalesu  znak prepoznatljivosti Kotora. Kolone od tunela do Doma zdravlja protežu se od jutra do kasno u noć, a kada se dođe do zidina starog grada najveći je problem gdje parkirati automobil.

Parking prostora je malo pa se, nerijetko čeka i po 15, 20 minuta da se nađe mjesto za vozilo.

Vladimir Bujišić, sekretar Sekretarijaza za preduzetništvo, saobraćaj i komunalne poslove kazao je ranije da se ovom Sekretarijatu dopisom javilo tivatsko preduzeće Primorje radi izdavanja dozvole, odnosno rješenje za obavljanje djelatnosti parkinga.

On je kazao da Sekretarijat nema nadležnosti za izdavanje takvog rješenja jer zakonom nije predviđeni izdavanje bilo kakvog rješenja u ovom smislu od strane lokalne uprave.

Kako Skala radio nezvanično saznaje, kada počne sa radom parking u starom remontu, zatvoriće se ovaj ispred starog grada. To će uslijediti radi sigurnosti luke Kotor, jer parking uz samu luku, po zakonu ne smije da postoji.

9 Komentara na "Počeo sa radom parking u Kotoru, sat vremena 70 centi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend