Društvo

Počinje gradnja zgrade za zaposlene u Vojsci i Ministarstvu odbrane u Nikšiću

Ministar odbrane Predrag Bošković i izvršni direktor stambene zadruge “Odbrana” Mladen Burić potpisali su danas ugovor kojim se ozvaničava prenos prava svojine sa Ministarstva, odnosno Uprave za imovinu, na Zadrugu, čime se kreće u izgradnju stambene zgrade za zaposlene u tom resoru i Vojsci Crne Gore u Nikšiću.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je kazao da je to zajednička akcija, koju su sa Sindikatom Vojske Crne Gore i Opštinom Nikšić definisali mnogo ranije.

“Ali smo čekali okončanje administrativnih procedura, što je ozvaničeno danas. Sada može da krene druga faza, odnosno sama izgradnja stambenog objekta koji će, nadam se, biti završen u narednih godinu dana”, naglasio je Bošković.

On je istakao da je to još jedan doprinos Ministarstva i stambene zadruge Odbrana, kojim se rješavaju pitanja ključna za ekonomsko i socijalno zbrinjavanje zaposlenih u VCG i Ministarstvu odbrane.

“Mislim da smo na dobrom putu da u narednih nekoliko godina u potpuno riješimo to pitanje”, kazao je ministar, naglasivši da je to još jedno ispunjeno obećanje u čiju se realizaciju kreće.

Burić je rekao da je sada na “Odbrani” da obezbijedi stambene jedinice zaposlenima u VCG i Ministarstvu koji žele da žive u Nikšiću.

“Naravno, kroz dogovor s lokalnom samoupravom i budžetskim jedinicama, potrudićemo se da, ukoliko bude viška stanova, to ne bude zgrada samo za naše zaposlene, već i za one koji rade u javnom sektoru ili nekim drugim strukturama”, poručio je izvršni direktor stambene zadruge “Odbrana”.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
GlobetrotterMitarMiric
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Globetrotter
Gost
Globetrotter

Ovo nema veze sa izborima, hahahahahaha

MitarMiric
Gost
MitarMiric

Da li se radi o slicnom projektu kao sto je projekat Rsojevica u Danilovgradu? Kojim ste “stambeno zbrinuli” pripradnike MO i VCG po veoma povoljnim cijenama od 500 eura po m2? U Danilovgradu?! Kolika ce biti cijena kvadrata u Niksicu? Nigdje u tekstu niste napisali da ustvari te stanove prodajete svojim zaposlenima. Vec ih kako kazete “zbrinjavate”.

Send this to a friend