Društvo

Počinje obnavljanje plovnih graničnih oznaka duž državne granice na Skadarskom jezeru

U skladu sa Sporazumom između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Albanije o obnavljanju, popravci i održavanju piramida, međupiramida i drugih graničnih oznaka duž crnogorsko – albanske državne granice, Zajednička  crnogorsko-albanska komisija za obnavljanje, popravku i održavanje graničnih oznaka duž crnogorsko-albanske državne granice, nastavlja aktivnosti na obnavljanju graničnih oznaka.

“U periodu od 17. do 21. avgusta 2020.godine, obaviće se obnavljanje šest plovnih graničnih oznaka (bova) na Skadarskom jezeru”, saopšteno je iz MUP-a.

Radovi na obnovi graničnih oznaka obavljaće se u periodu od 10 do 16 časova. Šest plovnih graničnih oznaka (bova) biće prevezene iz Drača do obale Skadarskog jezera od 17-18.avgusta 2020. godine, dok će se od 19-21.avgusta 2020. godine izvršiti obnavljanje navedenih graničnih oznaka na pozicijama određenih koordinata.

“U istom periodu, obaviće se provjera fizičkog stanja ostalih postojećih bova na državnoj granici na Skadarskom jezeru. Za prevoženje i postavljanje armiranobetonskih blokova – sidrišta težine 1,3 tone i bova biće angažovan helikopter i Ronilačka jedinica Vojske Albanije, dok će Granična policija Crne Gore angažovati adekvatno plovilo sa posadom, kao i logistiku za obavljanje ove aktivnosti. Aktivnosti obnavljanja graničnih oznaka biće izvršene uz primjenu svih mjera bezbjednosti angažovanog ljudstva i tehnike”, najavljeno je iz MUP-a.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
GorstakCxx
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gorstak
Gost
Gorstak

Srecno bilo

Cxx
Gost
Cxx

Podrzavam!

Send this to a friend