Društvo

Počinje podjela zaštitnih maski i paketa najugroženijim Mojkovčanima

Mojkovačka lokalna samouprava sa predsjednikom Rankom Mišnićem na čelu, čini sve napore da shodno mogućnostima i kapacitetima pruži neophodnu i pravovremenu podršku građanima i preduzećima kojima je podrška neophodna.

Kako je saošteno iz ove opštine, u današnjoj akciji radnici DOO Komunalne usluge „Gradac“ i Službe zaštite i spasavanja Opštine Mojkovac vršili su dezinfekciju svih ulaza stambenih zgrada i poslovnih prostorija.

Takođe u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, počela je raspodjela paketa sa namirnicama najugroženijem stanovništvu.

“Akcija se sprovodi kroz saradnju lokalne samouprave i kompanije Franca, a po karti Centra za socijalni rad. Akciju podjele paketa sprovode volonteri koje je takođe angažovala Opština Mojkovac. Tim se ova višednevna akcija ne završava”, dodaju iz ove opštine

U saradnji sa lokalnim krojačkima radnjama koji su prethodnih dana šili maske za Dom zdravlja i građane, Opština je preuzela hiljadu zaštitnih maski koje će se dijeliti u najprometnijim trgovačkim radnjama Alfa trade na Gornjem Mojkovcu, u centru grada marketima “Voli“ i „Franca“, a u Valjevskoj ulici „Ideinom“ marketu .

“Trgovinske radnje su mjesta koja građani jedino svakodnevno posjećuju i potencijalna su prijetnja širenja virusa. Upravo tamo se mora izuzetno strogo koristiti zaštita da bi preduprijedili širenje Covida-19”, rekao je Mišnić.

Takođe, on je donirao polovinu svoje plate fondu NKT i na taj način ličnim primjerom dao podsticaj i drugim rukovodiocima da slijede njegov primjer u brobi protiv širenja pandemije Covida 19.

Akcija namirenjem osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu najugroženijeg stanovništva
u opštini Mojkovac nastavlja se i narednih dana.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Ela
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ela
Gost
Ela

Bravo dobri ljudi!!!

Send this to a friend