Društvo

Počinje projekat Mladi aktivni građani: Omladina će rješavati probleme okoline

Glavni grad pokreće projekat “Mladi aktivni građani” s ciljem da mladi identifikuju i rješavaju probleme u svojoj okolini koji se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić kazala je da je ovo prilika za mlade da pokažu da imaju odgovoran odnos prema životnoj sredini i svom gradu, ali je i značajan doprinos radu komunalnih službi, koje su aktivne 24 časa i koje će biti efikasni partneri u ovom projektu.

“Glavni grad će učiniti sve da mladim aktivistima izađe u susret i pomogne da se ovaj projekat što uspješnije realizuje, pozvala mlade da se i sami pidruže akcijama koje redovno sprovodi gradska uprava – akcije čišćenja i ozelenjavanja”, dodala je ona.

Koordinatorka projektaAjša Hadžibegović istakla je da je ideja da mladi ljudi budu aktivni građani, ali na način kako su navikli – putem novih tehnologija.

“Ovaj projekat ih animira da učesvuju u jednoj ozbiljnoj igri, gdje oni koji su najaktivniji, koji primijete i uspiju da riješe najviše problema, dobiju nagrade u smislu omladinskih kampova, omladinskih razmjena, događaja za mlade tokom ljeta. Ovakve nagrade će još više pospješivati njihov akzivizam”, zaključila je Hadžibegović.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend