Društvo

Počinje projekat Mladi aktivni građani: Omladina će rješavati probleme okoline

Glavni grad pokreće projekat “Mladi aktivni građani” s ciljem da mladi identifikuju i rješavaju probleme u svojoj okolini koji se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić kazala je da je ovo prilika za mlade da pokažu da imaju odgovoran odnos prema životnoj sredini i svom gradu, ali je i značajan doprinos radu komunalnih službi, koje su aktivne 24 časa i koje će biti efikasni partneri u ovom projektu.

“Glavni grad će učiniti sve da mladim aktivistima izađe u susret i pomogne da se ovaj projekat što uspješnije realizuje, pozvala mlade da se i sami pidruže akcijama koje redovno sprovodi gradska uprava – akcije čišćenja i ozelenjavanja”, dodala je ona.

Koordinatorka projektaAjša Hadžibegović istakla je da je ideja da mladi ljudi budu aktivni građani, ali na način kako su navikli – putem novih tehnologija.

“Ovaj projekat ih animira da učesvuju u jednoj ozbiljnoj igri, gdje oni koji su najaktivniji, koji primijete i uspiju da riješe najviše problema, dobiju nagrade u smislu omladinskih kampova, omladinskih razmjena, događaja za mlade tokom ljeta. Ovakve nagrade će još više pospješivati njihov akzivizam”, zaključila je Hadžibegović.

Send this to a friend