Društvo

Počinje uređenje igrališta i teretane na otvorenom u Gomili

Uređenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila počeće naredne sedmice, a radovi bi trebalo da budu završeni za oko 40 dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, saopšteno je danas iz Opštine Herceg Novi.

Lokaciju na kojoj će biti novo igralište i teretana na otvorenom danas su obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, koordinator za Mjesne zajednice Veselin Baćović i Tanja Vuković kao nadzorni organ ispred Opštine, zajedno sa predstavnicima kompanija koje će izvoditi radove Duškom Simanićem iz „Karbomonta“ i Mitrom Vukalovićem iz „MV Inžinjering“.

“Planirano uređenje lokacije podrazumijeva izgradnju otvorenih površina u obliku platoa u dva nivoa, na kojima se postavljaju sprave za teretanu na otvorenom i oprema za dječije igralište, kao i radove na parternom i hortikulturnom uređenju terena, uz adekvatno rješavanje infrastrukturne opremljenosti i postavljanje urbanog mobilijara (klupe, korpe za otpatke, zaštitna ograda”, naveli su u Opštini.

Kako dodaju, planirano je postavljanje minimum četiri sprave za vježbanje, a vidne površine zidova bi bile obložene kamenom na podlozi od maltera, sa pokrivenom kamenom pločom na parapetnom zidu.

“U okviru dječijeg igrališta, planirano je postavljanje tobogana sa dvije ljuljaške, a u okviru parapetnog zida postavljanje sjedišta za tri klupe, koje će pratiti krivinu zida. Ovo igralište će imati dva kontrolisana ulaza – izlaza sa kapijom u okviru drvene ogradice”, naglašavaju u Opštini Herceg Novi.

Isitiču da je između lokalne saobraćajnice i sportskog igrališta planirana sadnja drvoreda alpskog bora.

“Biće uređene staze koje treba da povezuju gornju saobraćajnicu sa igralištima i postojećim parkingom, a prema trasama postojećih staza koje su stanovnici već napravili”, saopštili su iz Opštine Herceg Novi.

Send this to a friend