Društvo

Počinje uređenje igrališta i teretane na otvorenom u Gomili

Uređenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila počeće naredne sedmice, a radovi bi trebalo da budu završeni za oko 40 dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, saopšteno je danas iz Opštine Herceg Novi.

Lokaciju na kojoj će biti novo igralište i teretana na otvorenom danas su obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, koordinator za Mjesne zajednice Veselin Baćović i Tanja Vuković kao nadzorni organ ispred Opštine, zajedno sa predstavnicima kompanija koje će izvoditi radove Duškom Simanićem iz „Karbomonta“ i Mitrom Vukalovićem iz „MV Inžinjering“.

“Planirano uređenje lokacije podrazumijeva izgradnju otvorenih površina u obliku platoa u dva nivoa, na kojima se postavljaju sprave za teretanu na otvorenom i oprema za dječije igralište, kao i radove na parternom i hortikulturnom uređenju terena, uz adekvatno rješavanje infrastrukturne opremljenosti i postavljanje urbanog mobilijara (klupe, korpe za otpatke, zaštitna ograda”, naveli su u Opštini.

Kako dodaju, planirano je postavljanje minimum četiri sprave za vježbanje, a vidne površine zidova bi bile obložene kamenom na podlozi od maltera, sa pokrivenom kamenom pločom na parapetnom zidu.

“U okviru dječijeg igrališta, planirano je postavljanje tobogana sa dvije ljuljaške, a u okviru parapetnog zida postavljanje sjedišta za tri klupe, koje će pratiti krivinu zida. Ovo igralište će imati dva kontrolisana ulaza – izlaza sa kapijom u okviru drvene ogradice”, naglašavaju u Opštini Herceg Novi.

Isitiču da je između lokalne saobraćajnice i sportskog igrališta planirana sadnja drvoreda alpskog bora.

“Biće uređene staze koje treba da povezuju gornju saobraćajnicu sa igralištima i postojećim parkingom, a prema trasama postojećih staza koje su stanovnici već napravili”, saopštili su iz Opštine Herceg Novi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend