Društvo Poručio Nikola Camaj

Podgorica da ustupi imovinu i radnike komunalnom preduzeću u Tuzima

Novoformirano Komunalno preduzeće u Tuzima počinje sa radom 1. oktobra. Za vršioca dužnosti direktora izabran je Nikola Camaj koji će od narednog mjeseca početi sa realizacijom određenih aktivnosti za koje imaju uslove.

O broju zaposlenih Camaj kaže da je rano govoriti, ali ističe da ne odustaju od traženja dijela imovine gradskih preduzeća Podgorice uz obrazloženje da su je zajedno sticali.

“Rano je govoriti koliko će zaposlenih imati preduzeće, ali za početak će to biti minimum koji može da opsluži potrebe građana u polju komunalija. Svakako, tu spada veliki broj usluga, koje će se postepeno preuzimati, pa će broj zaposlenih biti povećan shodno potrebama. Preduzeće sa radom počinje 1. oktobra”, rekao je Camaj.

On je još jednom naglasio da im pripada dio imovine gradskih preduzeća, kao što su kamioni Čistoće, mašine Puteva i Zelenila, ali i Komunalnih usluga.

“Svakako da nam pripada dio imovine, ali to je predmet sveukupne raspodjele i razgraničenja između dvije opštine, na čemu radi posebna komisija. Sve je ovo u domenu komisije, i ako je zaključiti prema dosadašnjem toku pregovora, mislim da postoji raspoloženje da se sve to završi jednim korektnim ishodom”, naveo je Camaj.

On ističe da će i ustupanje radnika iz preduzeća Glavnog grada biti dio diobne priče Glavnog grada i Opštine Tuzi. Nikola Camaj kaže da je za njima decenija zapostavljanja ovog područja.

“Za nama su decenije zapostavljanja ovog područja, ne samo na polju komunalija, pa zato što god dotakli, nećemo pogriješiti. Istina je da je vodovod prilično uređen i da je odvoz smeća prilično uredan, ali i u tom dijelu ima dosta prostora da se vodi kvalitetnija briga. Svakako briga o javnom prostoru se mora povećati, jer mi rezervnog prostora nemamo”, kaže Camaj.

On navodi da se cjenovnik usluga neće mijenjati.

“Cjenovnik se za sada neće mijenjati, ali ako bude prostora cijene samo mogu biti niže nego što su naši građani plaćali Podgorici”, istakao je Camaj.

Za Nikolu Camaja neodgovoran odnos prema javnoj površini jeste jedan od glavnih problema.

“Bilo to zbog parkiranja, vanpijačne prodaje ili odlaganja otpada. Svemu ovome je kumovala neodgovorna vlast, koja je proizvela i nedovoljno odgovorne građane. Mislim da se ovo stanje može poboljšati samo u koaliciji sa građanima i mi ćemo poraditi na tome, jer je ovo njihova opština”, kaže Nikola Camaj.

Što se tiče deponovanja otpada na Deponiju Nikola Camaj je kazao da će i za to naći rješenje. Oni tvrde da je gradsko preduzeće na njihovoj teritoriji i smatraju da postoje razlozi za njihov povlašćen status.

“Otpad dakako da će se i dalje odlagati na našoj deponiji pod uslovima kakvim se budemo dogovorili, i nikako na štetu građana. Svakako ćemo tražiti rješenje i nadam se postići dogovor o uslovima njihovog poslovanja na našem području, a svakako i o uslovima korišćenja njihovih usluga od naše strane. Sve će to biti dio paketa dogovora, a inače građani plaćaju i za odlaganje otpada bez obzira gdje se deponija nalazila. Svakako postoje razlozi zašto bi građani Malesije mogli imati povlašćen status, za šta ćemo se sigurno zalagati. za sada je najbitnije da građanima pružamo što kvalitetnije usluge”, kaže Nikola Camaj.

16

avatar
1000
11
5
0
 
16
EmiPrčPrčoffshopPrc CG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

A tuzi nismo zajedno gradili? Vi ste stvorili takvu klimu da tamo komunalna policija nije smjela ni privireti,haos ste radili cim bi krenuli da pisu kazne za bilo sto.moguce,al prvi put cujem da je deponija na teritoriji tuzi.onda je i izbjeglicki kamp pa preuzmite brigu i tu,onda su i to gradjani opstine tuzi.premnogo se vama popusta dok vas se drzava… Više »

Emi
Gost
Emi

Ne ne deponija pripade Tuzima, a kamp osta Koniku. A Konik nije ni u Pg ni u CG ON je za nesvrstane. Da jeste masina jeste. I bas ga volim zbog te svoje razlicitosti.

offshop
Gost
offshop

Počelo je…

Tuški
Gost
Tuški

E lijepo su nam servirali Bošnjaci i DU direktora komunalnog preduzeca najvećeg dušmana Muslimanskog naroda u Opštinu Tuzi Andrija Madnić Albanski

Dzordz
Gost
Dzordz

Ispisite sve zelje odjednom.Ko ce svaki dan raspravljati o vasim prohtjevima.

Starotuzanin
Gost
Starotuzanin

Nikola Camaj je ucitelj knjizevnosti. Ali i zagovornik onoga sto zovu Shqipëria Ethnike. Sto ga je od to dvoje preporucilo na funkciju? Koliko je profesionalan govori i to da kaze da je Podgorica decenijama zapustila sve u Tuzima a vec u iducoj recenici da su vodovod i komunalije u dobrom stanju. Sto reci o tome da tvrdi da ih je… Više »

Ervin
Gost
Ervin

Slažem se da Tuzi treba da ima svoje komunalno preduzeće, ali polako i odgovorno sa tim. Njlakse je dati nekoliko kamiona i prepustiti kontejnere koji se tamo nalaze, ali ako organizacija posla nije kvalitetno urađena desiće se da tamo građani trpe. Što se tiče uređenosti gradskih površina, parkova , pijaca i slično neka sami vide koliko sve to košta i… Više »

SašaVukašinović
Gost
SašaVukašinović

Dajte im pola kontenjera i vidimo se

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Da ne ustupi bogomi

CG Tuzi
Gost
CG Tuzi

Ucitelj albanskog postao direktor Komunalnog. A sto je ovoooo???

mojsilović
Gost
mojsilović

U zemlji u kojoj šofer postaje sekretar tužilaštva ja ne znam zašto se čudiš ovome.

Dzordz
Gost
Dzordz

Bolje i to nego doktori u politiku

Lipovo
Gost
Lipovo

Restitucija ili nessto drugo?

Mala Mo
Gost
Mala Mo

Polako, Camaj, ne pjeni toliko. Sve dogovorom. Ovo je jedna drzava, ne trci sa optuzbama, nije fer.

Prc CG
Gost
Prc CG

Ne,ne to je njihova teritorija u vašoj banana državi.
To im je omogućio vaš šef i obećao samo zbog glasova,Albanci uzmite sve sto vam ne obećano a ovi veliki Crnogorci neka onda idu kod tate mila da im objasni sto i kako.
E kukal vam majka sto vas čeka od njih ni svjesni nijeste.

Prč
Gost
Prč

Ne ceka nas nista lijepo sa ovakvim njihovim predstavnicima no se mozda stvar i promijeni pa shvate da im ne treba to.a sigurno nas ne ceka nista bolje no od onih sto devedesetih mirno okupirase cg a drzava im dade sve kao da im je djedovina pa sad pljuju po nama i drzavi.tada su mucenici bjezali od muke koja ih… Više »

Send this to a friend