Društvo

Podgorica dobila polupodzemne kontejnere vrijedne 10.600 eura

Podgorica

Izvršna direktorica ’’Čistoća’’  Daca Popović i direktorica ’’Alegrina NS’’ Gordana Božić, potpisale su danas Ugovor o donaciji komunalne opreme.

“Ovim Ugovorom kompanija Alegrina NS, koja je zastupnik kompanije Molok iz Finske, donirala je dva polupodzemna kontejnera MOLOK DOMINO, kapaciteta 5m³. Svaki kontejner opremljen je sa dvije vreće (jedna za suvu, a druga za mokru frakciju) i drugom potrebnom opremom za odvajanje ove dvije frakcije”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ukupna vrijednost donacije iznosi 10.600  eura, a isporuka kontejnera očekuje se u roku od 30 dana.

“U toku su radovi na određivanju lokacija za montažu ovih posuda, a planirano je da budu u centru grada. Domino polupodzemni kontejneri predstavljaće novitet u odnosu na do sada postavljane polupodzemne kontejnere, a zasigurno će poboljšati i osavremeniti osnovnu djelatnost Društva”, navode oni.

Kako ističu iz Glavnog grada, ove posude će, s obzirom da sadrže dvije vreće, istovremeno predstavljati i početak implementacije projekta odvojenog sakupljanja otpada.

“Tako će u jednoj vreći – ‘’suva’’ frakcija, biti omogućeno odlaganje papira, kartona, plastike, metala i/ili stakla; a u drugoj ‘’mokra’’ frakcija odlagaće se sve vrste komunalnog otpada koje nijesu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada, ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti”, dodaju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gost
Gost
gost

Ja i dalje mislim da kod nadleznih ne postoji strategija odlaganja otpada… Mislim da ni ovo nije rjesenje, pa sve neka je i donacija.

Mala
Gost
Mala

A dje cemo sa jestivim uljima i mastima onda?

KurosavA
Gost
KurosavA

Poješcemo ih

Daca
Gost
Daca

Zar se je Daca ime? Ja sam cijelog zivota bio u zabludi da je u pitanju nadimak

BijesniVranac
Gost
BijesniVranac

To je najbitnije. Dje cemo smece bacat’ u 21. vijeku…

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Zasto nista ne pisete sto objavi Knezevic – vi niste za CG vi ste protiv nje kad sve krijete od javnosti!
Knezevic je danas u masinu ubacio ivana ramadu brajovica!!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

one gluposti vise ni vijesti ne objavljuju… taj realiti je za zutu stampu iliti neozbiljne i zute portale.. i aj sad mrs!

Send this to a friend