Društvo

Podgorica ne smije biti grad samo za automobile i saobraćaj

Glavni grad se opredijelio za strateško planiranje saobraćaja na održiv način, saobraćaja koji je prije svega po mjeri naših sugrađana, jer Podgorica ne smije i ne može biti grad za automobile i saobraćaj, saopštila je zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić na otvaranju radionice za definisanje vizije i ciljeva Plana održive mobilnosti u Podgorici.

Kako je kazala, zato su se opredijelili za Plan održive urbane mobilnosti koji, za razliku od tradicionalnog pristupa saobraćajnom planiranju, stavlja poseban naglasak na aktivno uključivanje građana i ostalih učesnika i usklađivanje odluka u različitim sektorima: saobraćaj, prostorno planiranje, zaštita životne sredine, privredni razvoj, društvene djelatnosti, zdravlje, bezbjednost i potrošnja energije.

Ona je navela da je važan segment postupka izrade uključivanje javnosti od samog početka i tokom cijelog procesa izrade, pa je zato i organizovan sastanak širokog kruga učesnika, koji predstavljaju sve subjekte kojih se tiče saobraćaj u Podgorici.

„Cilj današnje radionice je da zajednički definišemo u kom pravcu želimo da se urbana mobilnost planira u našem gradu. Rezultati današnje radionice biće itekako uvaženi i činiće sastavni dio Plana održive urbane mobilnosti i usmjeriće rad na ovom dokumentu, a sve u skladu sa onim što želimo da dobijemo kao krajnji proizvod – pristupačnost odredišta i usluga, povećanje bezbjednosti u saobraćaju, povećanje privlačnosti gradskih prostora, smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte i potrošnje fosilnih goriva, kvalitetniju životnu sredinu i smanjenje štetnog uticaja na zdravlje građana, odnosno u konačnom poboljšanje cjelokupnog kvaliteta života građana“, istakla je zamjenica Vujačić.

Julia Nagel, menadžer GIZ-ovom Otvorenom Regionalnom fondu za Jugoistočnu Evropu (GIZ ORF-EE) objasnila je da je današnja aktivnost dio regionalnog projeta razvoja održive mobilnosti u gradovima u regionu koji obuhvata glavne gradove i sarađuje sa zajendicasma opština, a uključuje Podgoricu, Tiranu i Sarajevo.

„Današnja radionica prvi je ključni korak u ovom procesu. Ja sam pozitivno iznenađena odzivom učesnika, jer je participativni pristup ključni element izrade Plana održive mobilnosti u gradovima“, zaključila je Nagel.

Podsjećamo, Plan održive urbane mobilnosti je strateški plan kojim se definišu rješenja za zadovoljenje potreba ljudi i biznisa za mobilnošću u gradovima u cilju kvalitetnijeg života i unapređenja sistema transporta u urbanim cjelinama.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
MikicitalacPodgoricaPatriota
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Samo prazne priče, nigdje konkretnih rezultata. Gdje su električni autobusi? Šta je sa strategijom razvoja gradskog saobraćaja koju su uradili Slovenci ?Obećali ste kupoviu novih autobusa, češće polaske, sistem elektronskih karata. Podgorica je grad taksista i automobila koji se parkiraju po trotoarima. Kaznena politika ne postoji, haos u saobraćaju je sve veci, tako da niko nije bezbjedan… Imali ste vremena… Više »

citalac
Gost
citalac

Prvo da se narod nauči osnovnoj kulturi, biće nam svima lakše.

Podgorica
Gost
Podgorica

Kakva manekenka

Patriota
Gost
Patriota

Reguli[ite redovonost gradskog saobra’aja na svakih 10 minuta , trolejbusi i podignite cijene parkiranja u centar grada kao i posebne doyvole za vožnju automobila kroz centar grada osim za gradjane koji žive ili rade u centru grada . Gospodjice Vujačić podjite do najbliže evropske metropole i vidjećete kako je to regulisano samo ako postoji odlučnost u sprovodjenju odluka

Send this to a friend