Društvo

Podgoričane u Novu godinu uvode Letu štuke i Ničim izazvan

Sa pres konferencije

Doček Nove 2020. biće organizovan na otvorenom u Podgorici, i u novogodišnjoj noći nastupiće bendovi Letu štuke i Ničim izazvan, a 1. januara nastupiće Darko Rundek i Marko Louis. I ove godine biće organizovana višednevna manifestacija Novogodišnji pazar.

Zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić je danas podsjetila da su građani prošle godine svjedočili izuzetno uspješnoj višenedjeljnoj manifestaciji.

“Pazar je prevazišao i naša očekivanja i očekivanja naših sugrađana. To je izazvalo zadovljstvo, ali nam je dalo i obavezu više da obogatimo ponudu grada kada je u pitanju koncept proslave novogodišnjih praznika”, istakla je zamjenica Vujačić na konferenciji za novinare povodom predstavljanja koncepta proslave novogodišnjih praznika u Podgorici.

Ona je istakla da je novina sami termin Pazara, te da je uvod u proslavu novogodšnjih praznika bogat kulturno-umjetnički program tokom cijelog mjeseca decembra.

“Osim samog početka Pazara, koji će biti nešto ranije, imaćemo i drugačiji koncept proslave Podgoričke noći, koja će se po prvi put, 13. decembra, obilježiti na otvorenom, biće to prilika da svi zajedno slavimo našu Podgoricu na našem Trgu nezavisnosti. To će biti i početak proslave Dana grada, podsjetiću da ove godine proslavljamo 75 godina od oslobođenja Podgorice. I ovaj dan obilježićemo nešto drugačije – sedmodnevnom proslavom koja će svakog dana biti ispraćena određenim programom i koja će se završiti svečanom sjednicom i propratnim programom 19. decembra. Proslavu ćemo zaokružiti, a time napraviti i uvod u proslavu novogodišnjih praznika – 20. decembra kada će u Bemax ARENI, biti održan koncert Gibonnija, što je poklon kompanije Bemax Podgorici i njenim građanima”, istakla je Vujačić najavljujući da će ovo biti praksa koja će se ponavljati gotovo svakog mjeseca i zahvalivši se prijatelju grada Bemaxu na ovoj inicijativi.

<<<Gibonni prvi muzičar koji će održati koncert u Bemax areni<<<

Prema njenim riječima građane očekuje dosta novitetea.

“Čekaju nas nastupi lokalnih bendova i izvođača, bogata kulturna ponuda, prilika da se iskažu ketaivni potencijali, predstave crnogorski preduzetnici, bogat dječji program, uz mnoga izmenađenja koja nas očekuju tih dana. U samoj novogodšnjoj noći nastupiće regionalno popularni izvođači bendovi Letu štuke i Ničim izazvan, a 1. januara nas očekuju nastupi Darka Rundeka i Marka Louisa”, zaključila je Vujačić.

Sekretarka za kulturu i sport Ana Medigović je istakla da je namjera Glavnog grada da koristeći iskustva kulturnog turizma u svijetu, kroz javni interes, uključuje promociju gradova u oblasti umjetnosti i kulture i time povećava interesovanje turista za lokalne kulturne događaje i znamenitosti grada.

“Očekuje nas bogat decembar u Podgorici a uz Novogodišnji Pazar koji počinje 6. decembra, moram najaviti da će ovogodišnje izdanje DEUS-a početi 29. novembra, kada će u novom prostoru Kolektora biti otvorena izlozba 17 umjetnika iz regiona uz koncert Jazz benda iz Beograda Fish in Oil. Tako da nas i sa ove strane očekuje mnogo kvalitetnih programa- knjizevnih, pozorišnih, muzičkih i filmskih”, najavila je Medigović.

Prema njenim riječima svjedoci smo da smo prije par dana imali jako uspješnu žurku u saradnji sa organizacijom Konektor i ta praksa će se nastaviti.

“Već 7.decembra očekujemo novog DJ. Ovo je novi dio kulturne ponude grada koji je izazvao veliko interesovanje sugrađana, što nas je pozitivno iznenadilo”, rekla je Medigović, dodajući da nas i tokom naredne godine očekuju zanimljivi projekti koji će doprinijeti boljoj promociji glavnog grada.

Nina Pajović iz Turističke organizacije Podgorica je istakla da ovakvi događaji imaju izuzetan značaj za podizanje kvaliteta turističke ponude grada.

“Imajući u vidu kakvi su bili komentari i reakcije prošle godine, negdje je bilo za očekivati da će upravo ovakav koncept postati tradicionalan način obilježavanja praznika u našem gradu. Turistička organizacija Podgorice će neke on naših tradicionalnih manifestacija koje se organizuju u decembru, ove godine realizovati upravo u okviru Podgoričkog prazničnog Pazara. Počećemo sa događajem “Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” kojim TOP već više od dvije decenije nagrađuje pojedince i kolektive koji svojim radom doprinose unaprjeđenju ukupne turističke ponude grada. Nakon toga, još jedno iznenađenje od nas odnosi se na manifestaciju Podgorička noć, koja će ove godine biti po prvi put organizovana na otvorenom i vjerujemo na oduševljenje naših sugrađana i brojnih turista koji će boraviti u Podgorici. Tog dana, pored Bojana Marovića, Bojana Delića, Danijela Alibabića i Raja Simonovića, Žutog Serhatlićg i Peđe Jankovića, nastuiće i specijalni gosti Ana Štajdohar i Mostar Sevdah Reunion“, kazala je Pajović.

Ona je istakla i značaj dječjeg novogodišnjeg koncerta u kojem će uživati namlađi sugrađani uz dječiji hor Zvjezdice, baletsku školu Princeza Ksenija i dječijih animatora i specijalnog gosta Minju Subotu.

Sava Rakočević je pomenuo da će Pazar početi 6. decembra i da će trajati do 2. januara, te da je početak manifestacije prilagođen vremenskim uslovima.

“Kao i prošle godine, broj prodanih mjesta na Pazaru i objekata za prezentaciju proizvoda će biti 42, predstaviće se lokalni proizvođači i određeni broj proizvođača sa juga i sjevera Crne Gore. Drago mi je što je Pazar postao mjesto na kojem se mogu predstaviti ljudi koji vrijedno rade tokom cijele godine”, rekao je on dodavši da će koncerti trajati od 19 do 23 sata, a da će radno vrijeme Pazara biti od 15 do 23 sata, osim danima kada su planirani cjelodnevni programi, kada će rad kućica biti tome prilagođen.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonim
Gost
Anonim

E vala svake godine sve gore.BZV

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

odlicna organizacija kulturna pristojna …i treba da postane tradicija…

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Vaaaaaauuuu kakve zvijezde u glavni grad…🤣🤣🤣

Ana
Gost
Ana

Ko su ovi?

Roditelj
Gost
Roditelj

Dje je bemax arena?

bukva
Gost
bukva

jesu li ovi culi da ima jos muzicara osim ovih

skols
Gost
skols

Sjajno,gospodski,sa stilom. Mislim da je ova nova uprava dobra,normalna,puna gradskih momaka i djevojaka koji znaju sto je kvalitet za neke normalne pare. I sto mi se posebno svidja,vode racuna da grad opet bude zelen. Svaka cast

veki
Gost
veki

đe nam je gradonačelnik, šalje tebe da nam kažeš kako će bit za NOVU godinu na ulici , a VI gdje ćete bit

Farisej
Gost
Farisej

Bravo za odabir izvodjaca. Svaka cast.

PODGORIČANIN21
Gost
PODGORIČANIN21

Mišljenja sam da je trebalo dovesti neko zvučnije ime za NOVU GODINU.
Veliki je potez priča “KONEKTOR”,apsolutno !

Svaka čast svakako

Pata
Gost
Pata

Zvučnije ime? Koga npr., jel možda Lejdi Gagu?

Garfild
Gost
Garfild

Odličan izbor,za promjenu.
Neka ovakav izbor izvođača postane tradicionalan.

Mirko
Gost
Mirko

Zasto Danijel Alibabic nije glavna zvijezda veceri???

Motika
Gost
Motika

Nepravda!

Send this to a friend