Društvo

Podgorički Liberali osudili skrnavljenje spomenika NOB u Piperima

Povodom skrnavljenja spomen obilježja palim borcima Narodnooslobodilačkog rata i žrtvama fašističkog terora sa područja Pipera na Trijepču, Odbor Liberalne partije Glavnog grada izražava najoštriju osudu ovog vandalskog čina i zahtijeva od nadležnih organa da hitno sprovedu istragu, pronađu i primjereno kazne počinioce.

“Smatramo da samo neko ko je pomračenog uma može crtati zloglasne simbole na mjestima koja slave nevine i časne žrtve fašističke okupacije iz II svetskog rada. Crna Gora je podnijela ogromne žrtve u ratovima kojima je štitila svoju teritoriju i državnost, ali nikad nije zaboravljala svoje junake. Uvijek smo se znali sa najvećom dozom pijeteta odnositi prema njihovoj žrtvi. Tekovine Narodnooslobodilačke borbe i žrtva onih koji su svoje živote položili za slobodu svih sljedećih generacija su jedna od najsvetljijih i najsvetijih stranica naše istorije”, navode iz podgoričke Liberalne partije.

Kako dodaju, to što se često zaboravlja veličinu žrtve predaka ne daje za pravo da se prema spomen obilježjima njihovog stradanja i junaštva odnosimo na neodgovoran način.

“Ukoliko vinovnici ovoga nedjela ne budu u najskorijem roku otkriveni i pravosnažno osuđeni mi kao društvo ćemo biti poraženi i to od ostataka onih koji su bili dio nacističko fašističke osovine. Crnogorci nikada u svojoj istoriji nijesu skrnavili spomenike i pravili zvjerstva nad nedužnima i slabijim od sebe. Ovo može uraditi samo neko ko u svoj svojoj mržnji svjesno nastavlja zločinačku tradiciju istih onih sluga okupatora koji su činili zlodjela po Crnoj Gori u toku II svjetskog rata”, tvrde iz ove partije.

Jasnom i odlučnom akcijom LP poziva da se da do znanja da Crna Gora i njeni građani baštine isključivo tradiciju antifašizma i da ovakvi fašistiki simboli i nedjela slična ovome neće više biti mogući bez zakonskih konsekvenci.

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Giga
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Giga
Gost
Giga

Bravo liberali

Send this to a friend