Društvo Centar za građansko obrazovanje CGO

Podjele u Crnoj Gori indukuju političke partije i vjerske zajednice

Foto: CGO

Kao ubjedljivo najodgovornije za podjele u crnogorskom društvu građani i građanke vide političke partije 53,4 odsto i vjerske zajednice 23,3 odsto, saopštio je Centar za građansko obrazovanje CGO.

“Polarizacija crnogorskog društva je ozbiljan problem, a brine što ga indukuju oni koji imaju poluge moći, ali ne i odgovornost”, ističu u CGO.

Nalazi su dio projekta “Kakva nam država Crna Gora treba?”, koji vodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) uz podršku njemačke Fondacije Friedrich Ebert i u saradnji sa agencijom DAMAR.

29

avatar
1000
13
16
0
 
25
MNE083PutnikZetaDarkoLipa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeta
Gost
Zeta

Vjerske zajednice su gore jos od partija jer rade podmuklo I ispod zita.

Maxe Oli
Gost
Maxe Oli

Problem je što građani uglavnom ne žele da se slobodno izjasne u ovim anketama. Da nije tako 90 % bi se izjasnilo da iza podjela stoje politika i ctkva. Primio sam desetak poziva od Ure, DFa i njihovih oslobodilačkih anketa. Ne postoje garancije o zaštiti podataka. Pored toga apelujem na Uraške kompanije kao što je Cerovo da me zaobiđu sa… Više »

Hogar
Gost
Hogar

Može to da se kaže u jednoj rečenici..za sve loše u Cg krivi su kriminalno-paravojna crkva Srbije i četničke stranke.
#država Srbija svakako,ali govorimo o lokalnim igračima.

Lipa
Gost
Lipa

Ej reči to neće javno junače…

Putnik
Gost
Putnik

Ma ne smije. Tastatura “borac”. Al ne mogu da vjerujem da jos ne kapira,da “lajanjem” protiv SPC su sve izbore izgubili. Pa zar vam nije vise doslo iz d… u glavu???

Darko
Gost
Darko

Milo koji je bio apsolutni gospodar pokušao. Digao se narod i obali ga. A vi i dalje po svove terate. Svi se razbežali od vas a vi i dalje.

MNE083
Gost
MNE083

ne lupetaj svetosavac!

marius
Gost
marius

Ja stalno pričam , I više puta sam odje napisa, al mi djaoljom ne objavise (a neće ni sad sigurno), kako su političari ti koji nas svađaju i dijele,I to iz poslaničkih klupa,a bez imalo odgovornosti. Primjera ima toliko, da ih ne bih vas dugi dan moga nabrojat, a to sve ,bez trunke odgovornosti. I za to tvrdim,da im svima… Više »

Trile
Gost
Trile

Ovi ugroženi hoće da izazovu neko zlo pa to ti je.

Licina
Gost
Licina

Oni koji bi trebali da su “Kormilo i Upravljac” pa i Vodic Gradjana u Buducnost.. bas Ti rade obrnuto i kontra obavezama i Duznostima sa pozicija na kojim su postavljeni i umjesto da gase Vatru oni je potpiruju jos vise. Paradoks tipicno Balkansi zavadi pa vladaj a cime i kime kad djavolisase SVE?!

Sokrat
Gost
Sokrat

A koje vjerske institucije?Mislite Spc

Tajfun
Gost
Tajfun

Velikosrpska politika koja je 90-tih zapalila prostore bivse nam drzave pod geslom “ugrozenosti Srba” nije zaobisla ni CG,samo smo mi zadnji u nizu,Svetosavska sekta vec trideset godina je indoktrinirala veliki broj gradjana velikosrpskom i cetnickom ideologijom i na kraju imamo ovakvu situaciju,samo se nadam da necemo imati finale kao u drugim republikama.

marko
Gost
marko

Preciziraj , DF i okupatorska crkva srbije .Ne vidim drugih partija niti vjerskih organjzacija koji siju mrznju i pozivajh na linc neistomisljenika.

Tivat
Gost
Tivat

Nije se pričdo o Religiji dok bi niste donijeli onaj sramotni zakon, koji je predviđao da može od Crkvi da se prave poslastočarnice, kladionice. Fino eri van vetrom pa grafite, i pravite od tuga što vi napravite poslastočarnice. A ne od onog što je vazda Crkva bila. Vi nemate veze sa time, ti je pravile ljudi sa istim prezimenom ali… Više »

Markisa1
Gost
Markisa1

Eblago ti u pamet. Sto je bilo 90tih kad su popivi puske nosili. Degutantno

Damjanović
Gost
Damjanović

Tivcanine sa śevera uporan si sa tom pričom, taj zakon je bio donesen da se Crnogorske crkve i svetinje vrate CG drzavi i Crnogorcima kao i u doba Petrovića kad se crkva i u ustavu iz 1905 zvala CPC a ne SPC, inace poslasticarnice umas u hramu u Br provjeri!!!!!!!

Xoxoxo
Gost
Xoxoxo

Opet ovaj papagaj. Aj ti na neko knjizevno vece u neku kosturnicu, htjedoh rec kriptu. Zatvori se malo u mrak, lose ti je uv zracenje

Dopamin
Gost
Dopamin

Greote…

komsija
Gost
komsija

Zasto lazes tako?! Nidje u zakonu nije pisala ta mogucnost, no je tvojim dostavljenim sektasima smetao gubitak moci pa su pocele te gluposti i lazi, i sve te obnove na koje se pozivas je od nasih para nisu se tvoji pretrgli, no i te nove smo vam mi kupili pa vi vazda malo bilo. No se dzaba prica tebi zatrovanom… Više »

Naroz
Gost
Naroz

@Tivat, Zabjelo…, Što lažete popovi, to možda jeste svetosavski, ali nije hrišćanski.. Taj “sramotni zakon” je dobio saglasnost Venecijanske komisije i EU, i bio po najvišim standardima komparativnog prava. Prihvatile su ga sve vjerake organizacije, osim jedne pseudo-vjerske, a ustvari privrednog društva sa sjedištem u Srbiji. Novac je vama jedina religija.

MNE083
Gost
MNE083

koji primitivac !

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Hiljadu izjava političkih patija ima, gotovo ni jedne od vjerskih zajednica. I da ih ima, bilo bi u redu, eto se Papa bavi pitanjima Ukrajne, Sirije.. oće da priča sa Putunom.
Valjda može onda i Crnogorska Mitropolija reči nešto za ono u Crnoj Gori… i ako nisam primjetio da je rekla sada za ove izbore, ali ponavljam i da je…

Markisa1
Gost
Markisa1

Zato sto su ekstremi

Xoxoxo
Gost
Xoxoxo

Ahaha a nijesu rekli nista za sve ove izbore? Pred svake se dzoanikije javi da kaze za koga treba glasat…

Buki
Gost
Buki

Papa se ne bavi pitanjima ko je koje nacije, niti ubjedjuje druge da budu argentinci. SPC se bavi nacionalnim pitanjima u vrlo osjetljivom regionu, gdje se znog toga vode ratovi.

Xoxoxo
Gost
Xoxoxo

Podjele uzrokuju oni “ugrozeni”. Odnosno, sve dok svi me budemo mislili nazadno kao oni, oni ce biti ugrozeni i forsirati taj svoj nacin razmisljanja. Otud podjele…

Donji_Grbalj
Gost
Donji_Grbalj

Dobro si opisao današnje Crnogorce ugrožene u svojoj državi jer oni jedini rezervnu nemaju pa u njima bukti nacionalizam, radikalizam i klerikalizam.

Laufer
Gost
Laufer

Samo jedna vjerska zajednica, pardon

Eagles
Gost
Eagles

Ukrade mi iz usta, bravo! I dok se njoj ne stane na kraj one ce trajati

Send this to a friend