Društvo moderan objekat vrijedan 850.000 eura

Pogledajte kako će izgledati vrtić u Ulcinju

Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje vrtića u Ulcinju je završen, a pobjedničko rješenje izradio je autorski tim koji su činili Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović.

Kako su saopštili iz Ministarstva prosvjete, objekat, čija je procijenjena vrijednost 850. 000 eura, nalazi se u Ulcinju, u naselju Ulcinjsko polje. Predviđen je za 124 djece. Bruto površina objekta je oko 1000 m2, a površina dvorišta za igru djece je 1231 m², odnosno 50 odsto površine urbanističke parcele.

“Projektovane su četiri radne sobe za jaslice sa sanitarijama, multifunkcionalni hol, preventivna zdravstvena zaštita i toaleti, te tri vrtićke jedinice sa pratećim sadržajima, dok su u podrumu projektovani vešeraj, kuhinja, dvije kancelarije za upravu, radionice i ostave. Vešeraj i kuhinja su centralni, projektovani u skladu sa HACCP standardima, za potrebe 400 djece”, navode iz Ministarstva.

Kako ističu, planirano je opremanje krova fotonaponskim panelima za preradu sunčeve energije u električnu i solarnim kolektorima za centralnu pripremu tople vode, kako bi se u potpunosti iskoristila povoljna orjentacija.

“Zagrijavanje prostorija je predviđeno radijatorskim grijanjem, dok bi se za hlađenje koristio sistem centralne klimatizacije, kako bi se tokom cijele godine omogućili optimalni uslovi za boravak i rad u objektu. Ulaz u objekat je predviđen sa sjeverne strane preko pristupnog trga. Uz saobraćajnicu sa zapadne strane je predviđen parking prostor sa trinaest parking mjesta, od čega su dva namijenjena za lica sa invaliditetom. Pristup za ekonomski dio je projektovan uz bočnu saobraćajnicu na istoku. U zoni pristupnog trga je predviđen i parking za bicikla”, dodaju iz ovog resora-

Ministar prosvjete Damir Šehović je, povodom zaključivanja Konkursa za vrtić rekao da na primjeru vrtića u Ulcinju pokazuju da su ušli u ozbiljnu i intenzivnu fazu planiranja i gradnje predškolskih ustanova.

“Vjerujem da je komisija koja je cijenila pristigla arhitektonska rješenja donijela kvalitetnu odluku, te da ćemo ubrzo na raspolaganje građanima Ulcinja staviti lijep, moderan i funkcionalan prostor za njihovu djecu”, naglasio je ministar.

Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje vrtića u Ulcinju, jednog od vrtića čija se gradnja finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), raspisan je od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma.

“Drugo mjesto pripalo je autorskom timu Ortis d.o.o. iz Podgorice u sastavu Ana Zogović, Miloš Popović i Biljana Krunić. Treća nagrada pripala je timu Archifocus d.o.o. iz Nikšića u sastavu: Dijana Zorić, Maja Mrdak i Vukola Kecojević. Na konkurs je pristiglo 19 radova.Raspisivanju konkursa za vrtić u Ulcinju prethodio je prenos prava raspolaganja zemljištem sa Opštine Ulcinj na Vladu Crne Gore. Procijenjena vrijednost zemljišta je preko 300.000 eura”, napominju iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
roditelj
Gost
roditelj

Biće prelijep vrtić, nadam se da neće biti onih koji će blokirat gradnju ko u Baru.

nivela
Gost
nivela

Ovo je idejno rješenje vrtića. Dok ga otvori Šehović će imati o njemu makar deset saopštenja! Kad počinje sa radom vrtić u Tuzima?

Moje ime
Gost
Moje ime

Mnogo bolje nego onaj uzas u Baru.

Rajan
Gost
Rajan

Ljepsi no onaj sto je planiran u Baru…

Atlas
Gost
Atlas

Oce li se to gradit ili će ka u Bar 200 bukača zaustavit projekat.

Rajan
Gost
Rajan

Ja bi ga gradio naspram tvoje kuce, pa bi onda bukooo

Xyz
Gost
Xyz

Bitnija su im stabla od djece…evo danas niko ni ne prolazi tim skolskim dijelom….jedina prednost je sto vise nema narkomana

Roditelj
Gost
Roditelj

Dzaba se gradi kad se grupe ne rasterecuju.Osoblja ima malo po vetica jedna zena na 20 -30 djece.Sve nesto evropski a ovamo gledaju da ne potrose za plate zaposlenih za hranu koja je bez veze itd da ne nabrajamo

Catania
Gost
Catania

Naziru se izbori ….

Burin
Gost
Burin

Evo 5 godina je obezbijeđen novac za vrtić i do sad nijesu riješili uslove za njegovu gradnju. A u postojećem vrtiću u odjeljenjima se gusi po preko 30 djece i spavaju po dvoje u krevetcima.

Send this to a friend