Društvo

Pogledajte kako se gasi požar uz prugu

Podgorički vatrogasci danas su sa kolegama iz Željezničke infrastrukture Crne Gore izveli pokaznu taktičku vježbu gašenja požara upotrebom šinskog vozila za namjene gašenja požara.

“Vježba je izvedena u blizini carinskog terminala na poziciji gdje je moguć prilaz vatrogasnog vozila blizu pruge, a povoljni vremenski uslovi omogućili su sporo širenje požara kojeg je bilo relativno lako kontrolisati, ali je realna situacija omogućila da zaposleni ŽICG u odjeljenju za zaštitu od požara u realnim okolnostima simuliraju gašenje požara u zoni pruge”, navodi se na Facebook stranici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Kako se ističe, njihova saradnja sa ŽICG u tom segmentu omogućiće efikasnu i pravovremenu reakciju u svim situacijama kod nastanka požara u zoni uz prugu i pružne prelaze.

“Omogućiće kontinuiranu obuku zaposlenih oba subjekta, čime se sistem zaštite i spašavanja dodatno jača. Osim u akcijama gašenja u gore pomenutim zonama, vatrogasni voz omogućiće dopremu i pretakanje vode u vatrogasna vozila na svim udaljenim lokacijama teritorije Glavnog grada i svim pozicijama gdje je ta operacija moguća, čime se svakako unapređuje efikasnost i blagovremena reakcija u slučaju nastanka požara”, dodaju u podgoričkoj Službi zaštite i spašavanja.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
SmjesakSurova realnostSudokuTitograđanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smjesak
Gost
Smjesak

Tuga!! u danasnje vrijeme sa ovim kamionom

Sudoku
Gost
Sudoku

Odlicno, ovo nije radjeno na ovaj nacin jos iz mog vremena a to je zlatno doba socijalizma. Svaka cast nastavite tako samo cvrsta ruka i jasna komanda. Podrska ovim stvarimaa!!!

Titograđanin
Gost
Titograđanin

“Vježba je izvedena u blizini carinskog terminala na poziciji gdje je moguć prilaz vatrogasnog vozila blizu pruge, a povoljni vremenski uslovi omogućili su sporo širenje požara kojeg je bilo relativno lako kontrolisati, ali je realna situacija omogućila da zaposleni ŽICG u odjeljenju za zaštitu od požara u realnim okolnostima simuliraju gašenje požara u zoni pruge”. A šta ako je nemoguć… Više »

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Onda se gasi vatrogasnim vozom samo, do mjesta đe može da priđe kamion vatrogasca. Voz nismo viđeli da gasi evo 50 godina i svaka čast na ovome. A ti privali, kad se ne razmiješ ne kritikuj

Send this to a friend