Društvo

Pokvarila se lokomotiva u Bijelom Polju, međunarodni voz kasnio više sati

Ilustracija, foto: RTCG

Međunarodni voz na liniji Beograd – Bar kasnio je više sati zbog kvara lokomotive koji se dogodio na željezničkoj stanici u Nedakusima u Bijelom Polju.

Naime, po redu vožnje nakon svih pregleda voz je trebalo da krene prema krajnjem crnogorskom odredištu u 16 časova i 55 minuta, ali to se nije desilo.

Lokomotiva „Željeznica Crne Gore“ koja je trebalo da pokrene kompoziciju od najmanje desetak vagona sa velikim brojem putnika ostala je u kvaru.

Novinar Pobjede odmah nakon saznanja da je lokomotiva u kvaru zaputio se ka željezničkoj stanici gdje mu je otpravnik vozova ljubazno saopštio o čemu se radi.

“Već je 18 časova, a lokomotiva je ostala u kvaru odmah po dolasku voza iz Srbije. Obavijestili smo centralu u Podgorici i kako su nam saopštili poslaće drugu lokomotivu da povuče kompoziciju. S obzirom na to da lokomotiva u međuvremenu još nije pošla iz Podgorice, prije 20 časova ne može stići u Bijelo Polje“, saopštio je otpravnik vozova.

Dodao je da su pokušali da angažuju autobuse za prevoz putnika do Podgorice.

Međutim, lokalni prevoznik Novo prevoz imao je zauzeta oba autobusa koji mogu poslužiti toj namjeni.

Neki od putnika koje je novinar Pobjede zatekao u obližnjem restoranu bili su revoltirani na crnogorski željeznički prevoz. Kazali su da su pokušali da vrate karte na biletarnicu, jer su ih tu upravo kupili, ali to im nije dozvoljeno. Navodno, tu reklamaciju mogu uputiti prema Podgorici.

Send this to a friend