Društvo

Policija: Kombi koji je prevozio studente isključen jer je neispravan

Ilustracija

Kombi “Bogićević prevoza” koji je iz Nikšića prevozio studente u Podgoricu isključen je zbog tehničke neispravnosti, tvrde iz policije. Protiv pravnog lica podnijeta je prekršajna prijava, a vozaču je izdat nalog za naplatu kazne. Studenti su medijima ispričali da ih je policija spriječila da dođu na protest ispred Rektorata, što iz policije demantuju, te dodaju da putnici koji su izašli iz vozila nijesu željeli da se vrate sa vozačem na autobusku stanicu u Nikšiću.

Naime, policija je danas oko 11 sati, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Budoš zaustavila vozilo “Bogićević prevoz” danilovgradskih registarskih oznaka, vlasništvo firme “DD Tours”, kojim je upravljao V.K. (40) iz Danilovgrada.

“Prilikom kontrole policijski službenici su utvrdili da vozilo nije podvrgnuto redovnom šestomjesečnom pregledu, a što je obaveza shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pa je zbog toga vozilo isključeno iz saobraćaja i upućeno na kontrolni tehnički pregled. Takođe, prilikom kontrole utvrđeno je da se na vozilu nalaze ljetnji pneumatici iako je na snazi Naredba o obaveznoj upotrebi zimske opreme”, navode iz policije.

Kako dodaju, vozaču su saopštili da je potrebno da angažuje drugo vozilo, što je odbio. Nakon toga, putnici su odbili da se vrate u Nikšić.

“Prilikom vršenja kontrolnog tehničkog pregleda kombi vozila utvrđene su sljedeće neispravnosti: vozilo nije podvrgnuto redovnom šestomjesečnom pregledu, na vozilu se ne nalaze zimski pneumatici, nekompletna prateća oprema i neispravnost pomoćne kočnice”, tvrde iz policije.

Napominju da policija svakodnevno sprovodi aktivnosti u cilju provjere tehničke ispravnosti vozila za prevoz putnika, kako bi obezbijedili sigurnije uslove za učesnike u saobraćaju.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

policija je otkrivanjem neispravnog kombija prepolovila broj prisutnih n velikom mitingu studenta….

Mne
Gost
Mne

Kombi je bio u losem stanju. Naime naknadno mu je ugrađen Volkswagen motor 1.9 tdi nakon sto je originalni motor izvadjen zbog neispravnosti.
Kao sto vecina ljudi zna 1.9 tdi vuče kao lud ali namjena mu nije bila za ovo vozilo.

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Naravno da treba svako vozilo da se iskljuci koje je neispravno…Dosta je vise pogibija !

Saša
Gost
Saša

Ja od kad se vozim sa BLT,nemam ni pijesak ni kamen u bubrezima,zdrav kao dren,imao sam,ali uvijek u toku vožnje ,nekako,ispadne kamicak i pijesak…hvala gradskoj upravi koja vodi računa o našoj bezbjednosti,zivio gradski saobraćaj…za Beograd,za beograaaad…😭😭😭

protest
Gost
protest

Ne smije se na trotoar izaci od bahatih vozaca, ali policija zaustavlja studente. Studenti koji su promasili Mediteran univerzitet, imaju svoju JA. Pravi student nema iste ambicije kao i penzioner. Studenti nece diktaturu. Zato se sve diktature i plase studenata. Causesku, Kim, Staljin, Sadam, … ne vole studente.

Realan
Gost
Realan

Bolje bi bilo da kontrolisu autobuse grackog saobracaja ,djeca se voze do skole u prepunim neispravnim autobusima .U ovom slucaju ne radi se o brigi nadleznih o putnicima vec onemogucavanju studenata da stignu na protest.

Slavko
Gost
Slavko

Braco studenti, vidimo se u subotu, dosta je bilo!

Fileopg
Gost
Fileopg

hvala brate četniče…

Sanctum
Gost
Sanctum

Bogami ste nagazna mina na putu ako vozilo nije ispravno. Politički obojeno ili ne, to bogume ne može!

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Klasicna Srbska paranoja, i onih koji se tako izjasnjavaju.
Vjerovatno je bilo bar 10 tak autobusa sto su otisli za PG, ali jedan kombi bude iskljucen iz saobracaja oni od toga naprave teoriju zavjere.

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Da li policija ima zimske gume i prvu pomoc u svako auto? Mislim da nemaju u pojedina ni rezervni tocak a ni kljuc od tockova

Lider u regionu
Gost
Lider u regionu

Polakote i 1988 je bila policija na Zutoj gredi pa prodjose Niksicani ,a evo na kraju ispade da je bolje da nijesu prolazili.

marius
Gost
marius

Kad se desi kakav udes zbog neispravnog vozila, ili ti zbog kakvog nesavjesnog pijanog vozaca, odma se tastatura dovate dezurni kriticari svega Crnogorskoga. Te policije nidje nema, te ne rade svoj posa, a kad policija radi svoj posa,opet im ne valja. E budi ti pametan ,majcin sine.

Velimir
Gost
Velimir

Samo jako !
Neka popuna zovu u pomoć!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kad bi murija bila tako azurna, u Pg ne bi bilo kukalog autobusa.

razocarani
Gost
razocarani

A jest,more,i bas vi potrefiste na njega.
Naivno,ko sto policiji i prilici.

Send this to a friend