Društvo

Polomljene sve ljuljaške u parku na Kruševcu

Park Kruševac (Foto: Arhiva)

Dječjem parku na Kruševcu prijeko je potrebna popravka mobilijara. Gotovo da nema nijedne ljuljaške koja nije polomljena, tobogani su ispisani grafitima neprimjerene sadržine, korpe za otpatke su uništene, klackalice nemaju sjedaljke… U ovakvom stanju park nije ni bezbjedan, te ga roditelji sve češće izbjegavaju. Građani pozivaju Zelenilo da ga popravi, kako bi djeca još nekoliko dana, do početka škole, mogla tu da se igraju, piše Dan.

“Puno stvari ovdje treba da se popravi. Pogledajte samo kakve su im ljuljaške. Svaka je zapetljana oko metalne konstrukcije, a djelovi se mogu naći u pješčaniku. Nije dobro ni to što makar jedan javni toalet nijesu napravili, jer je to neophodno s obzirom na to da dolaze djeca. Sve što su mogli polomili su. Korpe su ili prevrnute naopačke ili su otuđeni djelovi. Park se u večernjim satima zaključava, ali sve to je uzalud kad u njemu ostanu pojedinci koji ga poslije unište”, rekao je Radule Todorović, stanovnik.

Todorović ističe da se on ne bi usudio da svoje unuče pusti da se igra na ovakvim igračkama jer one sada nijesubezbjedne.

“S obzirom na to da su skoro sve polomljene nijesu bezbjedne. Bacili su velike pare, a ne održavaju ga”,  smatra Todorović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dr.Marko Ilić
Gost
Dr.Marko Ilić

Postoje dvije mogućnosti. To su obezbjeđenje ili sigurnosne kamere.Podgorica je jedina glavni grad na svijetu gdje se novi uređeni sadržaji i parkovi kojk su finansirani od naših para, ne održavaju i niko ne vodi računa o njima.Vidjeli ste kako to izgleda kada privatnik napravi klupe na Gorici i avanturistički park.Nema lomljave,nema krađa jer bi bili sankcionisani.

Vinsent
Gost
Vinsent

A kolko košta kamera?

Hogar strasni
Gost
Hogar strasni

Dok su pozornici setali po gradu, pa kad neko krene da nesto lomi, a pozornik mu savije pendrek preko ledja, sav mobilijar je bio zdrav dokle ga vrijeme ne osteti. Sad kad nema pozornika, moga mi neko cijeli park u metrit i pocerat doma da se grije.

Prosulja
Gost
Prosulja

Kamere(sakrivene),papo džepu,pa Spuž,pa društveno-korisni rad(čuvari parkova). Ako maloljetni,mame ti tate da odgovaraju….Stoka i oni i roditelji …..

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

pod jedan sve sprave trebada su projektovane zađecu od sto kila i da su otporne na udarce macom od deset kila tog istog stokilaša obavezno napraviti wc sa više kabina i napolje dvije fontane tako da đeca kad se sigraju imaju joššto da lome a ne da moraju poslije doma lomiti i da obavezno ostaviti jedno tri kante one velike… Više »

d.b.
Gost
d.b.

To lome ovi sto prave, inace kod nas se sve radi zbog privatnog interesa pa sto ne bi i ovo.

Baka zora
Gost
Baka zora

Ovo je sramota i nije prvi put,uvesti žestoke kazne pa da vidimo,polome i klupe duž bulevara pa se nema đe sjesti,a da me govorim o autobuskim stajalištima,neviđeni vandalizam a i mi građani pravimo se slijepi kad vidimo da lome

podgoričanin
Gost
podgoričanin

Kad dvoje troje ljudi budu PRVI PUT U ISTORIJI CRNE GORE uhapšini zbog ovakvih aktivnosti, i budu odvedeni u zatvor, ovo se više neće dešavati.

🇲🇪CG🇲🇪
Gost
🇲🇪CG🇲🇪

I pride im te iste ljuljaske o arbatu slomit, i onda da ih poprave sami.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Nasi stari su govorili ” Da bog da mu se ruke polomile ko je ovo uradio” eh sad je li dovoljno ne znam .

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nisu ih slomili sigurno oni koji su se ljuljali dok su bili djeca. Nego ovi kreteni sto kolase od 10 te godine po ulicama i izigravaju mangupcice.

mojsilović
Gost
mojsilović

Odma’ zgrada da se digne ovaj park nije rentabilan a nije ni bezbjedan čim ga roditelji izbjegavaju.

Vasilisa
Gost
Vasilisa

Društvu “Zelenilo” svaka čast i kako ovoliko uspijevaju da popravljaju za nama ovako “odgovornim”, naročito ako uzmemo u obzir broj zaposlenih. Svaki dan su na terenu, a mi idemo za njima i lomimo. Pa kakva je to svijest gradjana koji uništavaju dječija igrališta i parkovski mobilijar. I naše je da to čuvamo jer je to od naših para i napravljeno…… Više »

Lajos
Gost
Lajos

Popraviti i postaviti nadzorne infracrvene kamere kao u Baru.

Popara
Gost
Popara

Ma sve u beton ne zasluzujemo mi nista drugo…

Lajos
Gost
Lajos

Samo kamere staviti. Svuda. I stroge kazne.

Niko vazan
Gost
Niko vazan

Greote,bas greote….
Ovo se konstantno desava i ne mogu da vjerujem da drzava ne moze stati na put tome.
Cuvari, kamere, a da nemamo stotine parkova !!!

Pjer
Gost
Pjer

E jada i bijede

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Nismo mi park zaslužili,a ne mobilijar. Ti maloumnici što lome su iz nas, nisu došli iz Indonezije.

Guzo
Gost
Guzo

Seljačka rabota, sjutra vjerovatno okoreli kriminalci 😠😠😡

Roro
Gost
Roro

Park je najbolji koji imamo.Radnici Zelenila ga odlično održavaju.Ljuljaške su zamijenjene u junu ove godine.Konji stari sjedu pa se ljuljaju.Preskočili su djetinjstvo.

Jelena
Gost
Jelena

Kamere postaviti! Vaspitanje je čudo, sve više majki u ruci cigareta sola kafe , komšinice i turske serije ,žalosno,kako onda vrednovati nešto što treba čuvati za buduće generacije!

Flojd
Gost
Flojd

Ruke im se polomile ko god da je to uradio.

Afrika
Gost
Afrika

Nejasno mi je da se u ovom parku a i bilo kojem drugom ne stave kamere?? Ako moze park preko puta ex hotela Crne Gore da ima kamere, kako to da ostali ne mogu? A onda i novcane kazne, drustveno korisni rad, sve treba promijeniti, pooštriti, tonemo duboko a nema volje da se bilo što riješi kako treba, ništa mi… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

To govori da su kazne smiješne. Da jedan vandal prođe kao ove ljuljaške ili klupe drugčiju bi pjesmu pjevali. Tu riječi i savjeti ne pomažu. Samo oni za strah znaju. Nažalost to je odraz porodice,roditeljskog vaspitanja. Od čovjeka makar pola čovjek,a od fukare samo fukara.

Send this to a friend