Društvo

Poruke u boci iz Tivta stigle do supružnika iz Holandije

profesorica Čavor sa djecom foto: Boka news

Na mejl adresu Katice Čavor, profesorice maternjeg jezika u Osnovoj školi „Drago Milović“ iz Tivta, danas je stigla nesvakidašnja poruka od za nju do sada, potpunih neznanaca – supružnika Šarlote i Pedra Elfosa iz Holandije, objavio je portal Boka news.

Njih dvoje sredinom oktobra u vodama južnog Jadrana našli su jednu od niza poruka u boci koje su par dana ranije, učenici profesorice Čavor – članovi Literarne sekcije OŠ „Drago Milović“, spustili u more pred ulazom u Boku.

Učenici su tada, u literarnoj radionici pod nazivom ”Dobro jutro more”, napisali tekstove sa porukama mira, ljubavi i prijateljstva i ispisane papire stavili u maštovito ukršene boce. Poruke u boci potom su sa broda “Vodena kočija” koji pripada suprugu profesorice Čavor, kapetanu Radomiru – Rajku Čavoru, djeca spustila u more na ulazu u zaliv Boke kod ostrva Mamula i prepustile ih morskim strujama i vjetrovima, da ih odnesu prema svim krajevima svijeta.

foto: Boka news

Supružnici Elfos koji žive u Holandiji, u subotu su na adresu profesorice Čavor koja je bila na papiru na kome je ispisana jedna od poruka poslatih u bocama, uputili mejl obavještavajući Tivćane da je jedna od tih boca 19.oktobra stigla do njih dvoje, dok su Elfosi svojom jedrilicom plovili južnim Jadranom, prema Cavtatu.

Poruke mira i ljubavi stigle do mornara iz Evrope

“Mnogi puta prije tokom naših plovidbi zbijali smo šale na temu poruka u boci, ali smo se potajno i nadali da ćemo možda jednog dana i naići na jedno takvo pismo. Naći vaše pismo u tom momentu na južnom Jadranu, za nas je bio neočekivani i savršeni poklon. Naime, nekoliko dana prije toga, nas dvoje smo se vjenčali u Portugalu i upravo smo krenuli na medeni mjesec u Hrvatsku. Vaša divna poruka nam je jako puno značila i bilo je upravo magično u moru naći takvo nešto i pročitati tako lijepe poruke i želje”,  napisali su supružnici iz Holandije, poželjevši profesorici Čavor i njenim učenicima srećne novogodišnje praznike.

Elfosi su izrazili i želju da im profesiorica i učenici iz Tivta u neposrednom kontaktu, objasne više o sebi i tome „kako ste došli na ideju da tako divne poruke pošaljete ljudima morem“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zebra
Gost
zebra

nezna se ko je ludji mi ili Holandjani, dobro je nisu nasli u tivat

123
Gost
123

Dako sad ne postane praksa da de smeće bača u more i na ovaj način.

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Tako i ja posmatram.kao zagadjivanje okoline.

Vesna
Gost
Vesna

Lijep tekst.

Amakse
Gost
Amakse

Daleko je dogurala

Dragana
Gost
Dragana

Hahahaha! Pa i ja sam, po naslovu, pomislila da su je nasli u vodama kod Holandije.. 😂😂

Đuro-Pero
Gost
Đuro-Pero

Našli su bocu u Molunat a ja mislio u English Channel,kako su ovi vješto napisali.

Servius Tullius
Gost
Servius Tullius

Svaka čast Profesorka, kao i tvom izabranom! Bas lijep članak.

Send this to a friend