Društvo

Postavljeno 20 tabli upozorenja “Čuvajmo prirodu čistom!”

U okviru Ekološke kampanje “Budi šampion“, koju realizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore uz podršku Delegacije Evropske Unije, u NP Skadarsko jezero postavljeno je dvadeset tabli upozorenja sa porukom “Čuvajmo prirodu čistom! Bacite otpad na mjesta namijenjena za to“.

Kampanja je dizajnirana u edukativno informativnom kontekstu i kao takva usmjerena je ka postizanju cilja u oblikovanju javnog mnjenja u svrhu podizanja svijesti građana svih starosnih struktura o značaju pravilnog odlaganja otpada.

“Kvalitet životne sredine i zaštita prirode u velikoj mjeri zavisi od odgovornog ponašanja svih članova naše zajednice. Zato pokažimo svijest o vrijednostima Nacionalnih parkova Crne Gore, bacimo otpad na mjesta predviđena za to i čuvajmo prirodu čistom“, naglasio je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Sistem tabli upozorenja lokalnom stanovništvu i posjetiocima na području NP Skadarsko jezero postavljen je na lokacijama koje su u toku pripreme projekta identifikovane kao najugroženije otpadom.

“Kvalitet životne sredine i zaštita prirode u velikoj mjeri zavisi od odgovornog ponašanja svih članova naše zajednice. Zato pokažimo svijest o vrijednostima Nacionalnih parkova Crne Gore, bacimo otpad na mjesta predviđena za to i čuvajmo prirodu čistom“, naglasio je Klica.

Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na građane, posebno mještane i posjetioce, da ekološki odgovornim ponašanjem doprinose zaštiti i očuvanju zaštićenih prostora i da bacaju otpad na mjesta predviđena za to.

“Takođe želimo da snažnije utičemo na svijest građana da Nacionalne parkove treba čuvati jer se u njima nalazi najvrijednija prirodna baština naše zemlje“, kazao je Klica.

Ža.B.

 

Send this to a friend