Društvo

Postoji li privatnost bez života?

Piše

Mr Andreja Mihailović

Tematika ljudskih prava oduvijek je predstavljala nepresušan izvor inspiracije pravne i političke teorije i univerzalno sredstvo za obezbjeđenje legitimiteta prakse. Iako je utemeljena u apstraktnom kontekstu antičkih humanističkih vrijednosti, evropskog prosvetiteljstva i idealima velikih religija, ona je uspostavila sasvim racionalne pravno-političke koordinate za vladavinu prava slobodu pojedinca, ograničenje vlasti, univerzalni zakon, neotuđivost i jednakost u pravima.

Nakon trijumfa ideje ljudskih prava, međutim, ubrzo su se otvorila mnoga neslaganja o razumijevanju i ulozi te ideje, kojima svjedočimo i danas. Ljudska prava su sve manje postajala poluga obespravljenih i nemoćnih, a sve više stvar složene, ali često neodređene ekspertske analize pravnika, pristrasnih tumačenja i interesno ob ojenih interpretacija raznih subjekata.

U tom pogledu, ideja ljudskih prava sve više je gubila sposobnost implementacije u složenim međunarodnim odnosima, kao i osnove za procjenu legitimnosti režima. Štaviše, ljudskim pravima se nerijetko stavljaju etikete da su postala moneta za opravdanje raznih oblika dominacije.

Takođe, prisutni su i tonovi koji na neuobičajeno otvoren način prikazuju ideološko-instrumentalni karakter ljudskih prava.

Tako je na primjer, na promociji svoje knjige „Velika šahovska tabla” u Parizu, Bžežinski izjavio: „Ja sam razradio doktrinu ljudskih prava kao najbolji način da se destabilizuje Sovjetski savez i to je uspjelo”.

U tom smislu, evolucija ljudskih prava odvijala se po principu vatrogasne mjere za gašenje požara budući da je svaki vid uskraćivanja slobode ili unižavanja urođenog dostojanstva čovjeka konceptualizovao novu generaciju ljudskih prava.

Taj režim se sastojao od dva paralelna puta – prvog, koji je davao prednost ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, a činio ga je socijalistički blok i nerazvijene države, dok je drugi liberalno-demokratski, smatrao da jezgro prava čine građanska i politička prava, a da su socijalna prava, manje-više, plemenite aspiracije.

Postojanje ova dva puta ideologizovalo je retoriku ljudskih prava, zbog čega juristička revolucija nije mogla biti sprovedena do kraja. To je postalo moguće tek po nestanku ideološke podjele svijeta, što je rezultiralo uzdizanjem ideje ljudskih prava na vrh međunarodne političke agende i njenim promovisanjem kao univerzalnog legitimacionog sredstva.

Po uvreženom mišljenju, građanska i politička prava (pravo na život i političku participaciju) se označavaju kao subjektivna i naglašavaju autonomiju čovjeka, dok su socijalna, ekonomska i kulturna prava objektivna i impliciraju određena potraživanja građana od zajednice u kojoj žive, tj. zavisna su od autoriteta države.

Ako, dakle, država građanskim i političkim pravima štiti pojedinca i njegovu privatnu sferu od spoljašnjeg ugrožavanja, onda socijalna prava predstavljaju instrument državne intervencije u tu istu privatnu sferu, radi podrške pojedincu i poboljšanja njegovog materijalnog i socijalnog statusa.

U tom kontekstu socijalna prava lako mogu doći u koliziju sa građanskim pravima, što ukazuje na potrebu za njihovim prilagođavanjem različitim društvenim kontekstima.

Može se konstatovati da su socijalna prava zahtjevna u smislu svog ostvarivanja budući da njihova primjena nameće državi pozitivne obaveze, naročito u prikupljanju resursa, stvaranju socijalnih službi i obezbjeđivanju određenih davanja, tako da cijela „arhitektura socijalnih prava” u velikoj mjeri zavisi od državne intervencije.

Treba naglasiti da su ljudska prava glavna rezultanta i najznačajniji pokazatelj odnosa između vlasti i ličnosti što predstavlja osnovu političkog odnosa. Njima se tako ograničava moć državne vlasti, odnosno, određuju granice vršenja te vlasti i definišu odnosi između pojedinca i vlasti.

Sfera državne vlasti se tim putem odvaja od sfere lične slobode. Međutim, ovo ne znači da je lična sloboda time neograničena i da država ne može da interveniše u prava pojedinca, već da ona to može činiti samo izuzetno i u mjeri u kojoj joj to potrebno.

Pravo i sloboda nisu izolovane kategorije, već postoje samo u korelaciji sa drugim ljudima, a u slučaju sukoba javnog i ličnog interesa, tas Justicije će uvijeg prevagnuti na stranu prvog. Kao što je pravo nezamislivo bez odgovornosti, sloboda je nezamisliva bez samosvijesti o njenom ograničenju slobodom drugih.

To je i razlog zbog kojeg Evropska konvencija o ljudskim pravima i osnovnim slobodama u članu 8 eksplicitno propisuje da se javne vlasti neće miješati u uživanje prava na privatnost pojedinca, istovremeno određujući granice tog prava heksagonom interesa nacionalne bezbjednosti, javne bezbjednosti ili ekonomske dobrobiti zemlje, spriječavanja nereda ili kriminala, zaštite zdravlja ili morala ili radi zaštite prava i sloboda drugih.

U tim slučajevima, državna intervencija u sferu privatnosti je ne samo opravdana, već često i nužna u cilju zaštite prioritetnijih interesa života i zdravlja drugih. Na kraju, realno je postavati pitanje da li je privatnost bez života uopšte moguća?

(Autorka je doktorand na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu)

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zzzzz
Gost
Zzzzz

Ovaj “tito” za koliko glupih komentra je ostavio je mogao vec ispisati knjigu “problemi poremecenih ljudi”…

TalkingHead
Gost
TalkingHead

Jo 2 -3 kolumne pa da se probije do odbornicke liste DPSa

dance
Gost
dance

upravo je to ono sto mnogi ne kapiraju,zastitimo zivote pa cemo o privatnosti naknadno razglabati. fantasticno sroceno

kuvar
Gost
kuvar

Neću komentarisati ni damu koja je napisala ovaj članak, ni sadržaj članka. Pravo nije oblast u koju se previše razumijem, pa ne mogu sebi dozvoliti taj luksuz. Jedino što mogu reći u vezi autora i članka je da nije nikoga uvrijedila, već iznijela svoje mišljenje, koje je vjerovatno donijela na osnovu edukacije koju je do sada završila, kao i one… Više »

Podgo
Gost
Podgo

Samo gledaj sliku i vidis koliko grama ima njen mozak…

Ogdop
Gost
Ogdop

Ona bar je stavila sliku… lako je se kriti za nick name i komentarisati i kada nista ne razumijes o temi… ako ima ona neki gram mozga, ti bas nemas nista…

Baki
Gost
Baki

Ima lijepe oči. Toliko od mene.

BrainFusion
Gost
BrainFusion

Ovako izgleda kada neko strucan odrzi lekciju neukima sa stilom. Davno su rekli da je znanje je moc.

tito
Gost
tito

zašto b rišete komentare koji nijesu pohvalni o pomenutoj potpisnici ovih švrljotina,da li je to dozvoljeno i ko to radi

tito
Gost
tito

Lagano mi izbrisaše ovi sa CDM komenar a ni jednu ružnu riječ nisam rekao ,znači li to da je to pravda

vesna borozan
Gost
vesna borozan

se zove diskriminacija i selekcija ,znači komenari koji ne fale ovu Stručnu pravnicu vi brišete

vesna borozan
Gost
vesna borozan

Branite potpisnicu ovih redova na drugi način a ne tako što brišete komenare koji je kritikuju

vesna borozan
Gost
vesna borozan

Zanima me zašto mi ne objavljujuete komentar ako nisam rekla ništa psovački već samo činjenično,kako se to zove

pametnica
Gost
pametnica

zašto ne objavljujete komenar kad je sve ok

stanica
Gost
stanica

Zašto mi ne objavljujete komentar

stanica
Gost
stanica

Stručno kanstatujem da je ovaj tekst totalni promašaj pravni i činjenični.jer ima ovdje teza koje nažalost nijesu shvaćene i prenesene u pravom smislu.

oluja
Gost
oluja

Kod nas kako se kaže,papir trpi sve izglleda pa i ovakve pravne opise,samo neka smo zdravo

tito
Gost
tito

Mala treba da uzmeš ogledalo i kažeš sebi da ti nisi pravnik i nikad nećeš bit i pušti nas sa tvojim pisanjem evo vidiš koliko si potrefila,kažu ti najbolje kolege.a biće da su svi na tebe ljubomorni

kristina
Gost
kristina

Mlada cura ,uspješna i zna svoj posao ,sve pohvale.

kristina
Gost
kristina

Tekst je bas konciyan i jasan ,nisam pravnik ali sam sve razumjela.

montenegrina
Gost
montenegrina

ovo je lijepo vidjeti, napokon strucne teme da budu najkomentarisanije na portalima, znaci naklon do poda!

Samosvoj
Gost
Samosvoj

Moje iskreno misljenje,smatram da je sve receno,apsolutno na mjestu.
Bravo’

Hehehd
Gost
Hehehd

Koliko zajedljivih i malicioznih komentara. U Crnoj Gori Gori kazu narod uspjeh docekuje sa zavisti, a neuspjeh s podsmijehom. Masa najvise voli mediokritet, sreca pa postoje pojedinci koji odudaraju. Pohvale za tekst.

SUPERIOR
Gost
SUPERIOR

Djevojka je IQ200, sa jednim tekstom natjerala ljude da zaborave na koronu

Morpheus
Gost
Morpheus

Tekst copy pate iz skripti, izgled copy paste od Cece

Marija
Gost
Marija

Zensko sam, Samo ljubomorna osoba Moze reci nesto… Imam predlog curo, sljedeci put napisi nesto na temu poremecaja u drustvu

Lajka
Gost
Lajka

Univerzitet Union…sta drugo reci

Duško R
Gost
Duško R

Ova djevojka je nadam se naučila danas da se neće ubuduće baviti temama koje joj očito nisu fax

LovacNaCetalje
Gost
LovacNaCetalje

Nije jos to dobro ukapirala, mora da se lekcija ponovi jos jedno 3 puta.

zombi
Gost
zombi

Impresija na ovaj tekst:pjesma Cecina-Trepni trepni trep…)i lici Ceci

Jagos
Gost
Jagos

U pamet se djeco, procitajte malo da cete shvatit. Lijepo mi te vidjet makar I na sliku. Lijepa I pametna zena

amela
Gost
amela

Završila sam Pravni u Podgorici i rođena i živim tu od kad znam za sebe .Žene uvijek podržavam jer su one snaga našeg društvA.Ovaj tekst stvarno ne mogu podržati ni shvatiti osim čuditi se da neko piše o ovim tezama a da stvarno nema osnovno znanje o istim.Toliko od mene

ostrvo
Gost
ostrvo

Pravo o privatnosti,socijalno pravo…što je sve ova danas nalupetala o ovako bitnim stvarima ,čita li ko ovo ljudi ?

skopi
Gost
skopi

A jesi li pomislila da pišeš o hortikulturi mislim da bi se tu odlično snašla ,pušti pravo za stručnjake

mozak pravi
Gost
mozak pravi

Opa kakav je ovo monumentalni skok u pravne norme ove velje pravnice;)))

borislav
Gost
borislav

Samo 5 ovakvih “tumača ” zakona bi bilo dovoljno da cijelu zemlju dovedu u propast.Srećom pa se ovakvi ne pitaju mnogo nego ovako drže besjede i prave sopstvene reklame

ljoro
Gost
ljoro

E častimi fino ako je ovako lako pisat o zakonu ,stvarno naša drskost nema granica,curo čitaš li ti ovo što ti kolege napisaše

crnagoraonly
Gost
crnagoraonly

Ne pamtim kada je neka kolumna digla ovoliko prašine, sve se prašta sem mladosti, pameti i ljepote.

mito
Gost
mito

Konstantno imamo isti problem sa pojedincima,važno je da skrabaju i izvlače tuđe riječi iz konteksta i da potpišu kao svoje radove,e ova se isto dosjetila tog recepta!

toranj
Gost
toranj

Biti pametan ne znači uzeti skripte izvući iz konteksta pojmove i teze i potpisati se ispod istih navoda.To može i dijete iz OŠ škole ,za to ne trebaju titule

Bbbbb
Gost
Bbbbb

Biti pametan znaci komentarisati kao sto si sada ti, tvrditi da je bilo od negdje izvuceno i iskopirano ali ne znati odakle? Ako bi cutio bolje bi prosao…

MolicuLijepo
Gost
MolicuLijepo

Ja mislio neke vijesti sa estrade kad sam vidio sliku

Zzzzz
Gost
Zzzzz

…pa shvatio da se rade o temi koji ne bi mogao razumjeti ni posle 200 godina studija…

anita dplpravni
Gost
anita dplpravni

Totalno obesmišljena ljudska prava i totalno obezglavljen pravni poredak ,da se tako izrazim pravnih činjenica,Koliko neko može biti lucidan da piše o ovome a da pri tom nema trunku savjesti jer se UOPŠTE ne razumije u tematiku

pepa miš
Gost
pepa miš

Au ova sa ovim tekstom napravi haos,izgleda je veliki stručnjak čim podiže na noge pola pravnika Crne Gore:)))

zemljaseokrece
Gost
zemljaseokrece

ziva istina!

Bice Bolje
Gost
Bice Bolje

Kamo srece da ovo komentarisu pravnici, no jos ne vidjeh neki argument protiv sem pljuvacine na izgled ove djevojke. No aj, ovako se nas narod razumije u sve zato i jesmo tu dje smo

zdenka
Gost
zdenka

Da li je privatnost bez života uopšte moguća,zapita li nas ova naučno ili piše poeziju a ovamo se bavi i pravom a što je ovo bez majke?

stefan
Gost
stefan

Zapita li se ova djevojka posle ovoliko komentara o čemu je pisala,nisam pravnik ali vidim da je kolege argumentovano svi isprozivaše,oće li se ona izviniti javnosti zbog svojih grešaka?

Pravni seljak
Gost
Pravni seljak

Jedina greska ovog teksta je da ga moze komentarisati ljudi bez nikakvog znanja u ovom sektoru… kao sto si ti…

ana v
Gost
ana v

Pravni fakultet u PG je bio za ponos kao i svi njegovi studenti odnosno pravnici koji su ižašli kao diplomci sa istog.Sa ponosom sam upravo na tom fakultetiu diplomirala a kada vidim ovakve tekstove prosto me jeza ufati kako se pojedinci i na koji način tumače određene pravne pojave ,prosto čudno ko je ova cura?I o čemu ona piše?

montenegrina
Gost
montenegrina

Vidi se da ti je i pravopis za ponos :)))))))))

beli
Gost
beli

ako ovako budemo tumačili pravo bolje da bačimo diplome i počnemo da taksiramo poštenije je

beli
Gost
beli

Ako ovako budemo tumačili pravo bolje da svi diplome bačimo i počnemo da taksiramo

SUPERIOR
Gost
SUPERIOR

Ova djevojka je napisala vise strucnih radova do sada nego sto su pojedini ovdje i procitali pa nije ni cudo sto iskocise iz koze od zavisti. Goruca tema se tice svih nas i super sto je napokon neko ovo strucno i detaljno pojasnio.

naočarko
Gost
naočarko

može u ratama …diplome su neraspakovane:)))

rođo
Gost
rođo

Pravi diplomirni pravnici nažalost još čekaju posao i ne odvaže se da pišu dok ovi “preko noći”trafikanti diplomci se usude da se taknu i priče o zakonu,e to je taj problem kod nas ..svi sve znaju…ova bi vjerovatno rekla da zna i avion da vozi

Genije
Gost
Genije

Ova bi vjerovatno rekla da vozi avion kao sto vi da ste shvatio tekst koji ste komentarisao…

zdenka
Gost
zdenka

O Bože,da li si ti pročitala ili makar shvatila ovo o čemu si pisala draga moja,sama sebi si toliko puta kontradiktorna,ja bih btebe ponovo vratila u srednju školu

kraško
Gost
kraško

Izgleda ova misli da smo mi svi bez mozga i da nemamo pojma što piše,e čini mi se da se tu malo zeznula jer prijateljice vidi se da nemaš pojma osim da prepisuješ

dragana
Gost
dragana

Naš narod uvijek prepozna ljude, koji kad pišu o bilo kojoj tem,i žele da budu iskreni i da naprave neki pomak u bilo kojoj sferi života.One koji ovaj prostor lažno koriste i predstavljaju se čitaocima u svijetlu lažnom ,nagrade upravo komentarima koje je i ovaj tekst dobio.

montenegrina
Gost
montenegrina

A gdje je tebe postavio nas narod kada ti je tako prepoznao kvalitete? )

Voz expres
Gost
Voz expres

Melodrama u dva čina ove pravnice što se isfotošopirala a o čemu je pisala nije ni važno ,ona se slikala:)))

sjever jug
Gost
sjever jug

U moru raznih tekstova i raznih floskula osvane i ovakva nebuloza i ovakvo prikazivanje zakona i to gle kaže ova što je ovo prekopirala i sve sbućkala da je ona doktorand!!??

Kimikanaaa
Gost
Kimikanaaa

Tekst je odlican , pogadja srž, svaka cast. Samo ignorisati ljubomorne ljude. Ja kao zena te podrzavam i mi trebamo da se drzimo zajedno. Tuzno je koliko ima ljubomornih muskaraca sto je zena uspjesna i drugih zavidnih zena!!!

senada
Gost
senada

Zemljo otvori se,kad se ovako piše o zakonima !

šišmiš
Gost
šišmiš

Divno je došlo vrijeme kako je ono reko Andrić “:Da pametni zaćute a…budale progovore”.

ZurkaZurka
Gost
ZurkaZurka

Oće li mi reć ovi što optužuju autorku da je isprepisivala tekst iz kojih to knjiga? A inače legendice kada se govori o zakonima ne može se izmišljat topla voda, no ponudit objašnjenje i tumačenje. I zeznu vas korona pa ne možete mrdat, da odete malo u bijeli svijet i vidite profesore i stručnjake sa tetovažama, pirzinzima, oblače se kako… Više »

zizi
Gost
zizi

Preporuka za sve djevojke željne slave-imate Parove,imate Zadruge i tamo se dokazujte ,ovo je Crna Gora prenemaganje u pravnoj oblandi ne prolazi,jer struka je struka a marketing je marketing

medo
Gost
medo

Stvarno brate ovo jee za smijanje,prava predstava u ovo doba izolacije….ona nam priča i rasčinjava pravne norme alo jel ovo realno

Zzzzz
Gost
Zzzzz

Od komentara koje je moguce procitati ispod teksta covjek shvati 2 stvari:
1. ljudi nemaju nivo kulture da shvate tekst
2. Ljudi komentarisu iz ljubomore i zavisti.
Bas tuzno…

blavor
Gost
blavor

Ljubomora nije sigurno.

slavkobojic
Gost
slavkobojic

Brutalno napisano! Postojanje ova dva puta ideologizovalo je retoriku ljudskih prava, zbog čega juristička revolucija nije mogla biti sprovedena do kraja. To je postalo moguće tek po nestanku ideološke podjele svijeta, što je rezultiralo uzdizanjem ideje ljudskih prava na vrh međunarodne političke agende i njenim promovisanjem kao univerzalnog legitimacionog sredstva.
Odavno nisam vidio ovako kvalitetan stil pisanja.

DIM u DIM
Gost
DIM u DIM

Brutalno je pravi izraz. Bas brutalno i nepotkrijepljeno autoritetom sentence.

dijete još
Gost
dijete još

Od samog naslova pa do kraja a dva puta sam čitao ,ne mogu osim naučnih teze(skinutih )ne može se zaključit što želi da nam kaže ovaj doktorant na baterije

slavkobojic
Gost
slavkobojic

haha pa ti druze probaj I treci, mozda ti uspije nekad

Marko
Gost
Marko

kakav kic. kao da je sa pinka neka turbo folk pjevacica no to je njoj mozda kompliment

johnmayer
Gost
johnmayer

Vise komenatara na racun ove cure nego na udarne vijesti o virusu 😀 Izgleda da su pamet i ljepota mnogima trn u oku 😉

A eee
Gost
A eee

Za ljepotu ima drugih portala…Slika je sablasna. I nicim ne dopunjuje autoritet tekstopisca. Na protiv.

qvatro
Gost
qvatro

Kakva crna ljubomora ako neko plaća reklamni prostor na društvenim mrežama da bi bio viđen upravo govori o toj osobi dovoljno:)))

Stigmatizujem
Gost
Stigmatizujem

A evo ne znam na sta da budem ljubomorna

qvatro
Gost
qvatro

A kako je ova djevojka lijepaaaa a kako je pametna aaa eto ja sam baš ljubomorna na nju:)))

senadk
Gost
senadk

Curo ako ne znaš što znači biti pravnik ,ne bavi se pisanjem đe će svako ko ima veze sa pravom se nasmijati i rastužiti čitajući o čemu ti pišeš.Nemam loše namjere ,lijepo je kada neko hoće da se istakne ali mora se voditi računa jer PRAVO nije poligon za pokazivanje pameti ako ne poznaješ tu oblast što se i vidi… Više »

darko Tivat
Gost
darko Tivat

Ne volim komenarisanje ali moj posao odnosno struka me danas prisilila.Ne mogu da vjerujem da se tako olako neko dohvati pera i totalno haotično,nestručno ,povšno i zbunjujuče nam priča o našim pravima.Zaista pojedini zbog popularnosti su u stanju da se usude baviti temama o kojima nemaju pojma ali baš tako.Žalosno je da je gospođica se odvažila da piše o nečemu… Više »

haos na motoru
Gost
haos na motoru

Ja bih volio da ova napiše nešto o fotkanju ,kako zauzeti pravi stav,koliko koristiti filtere,hvala unaprijed!Mislim da je ona doktorant u fotkanju

western
Gost
western

Pravnik sam ali ovo mi ništa nije jasno osim što sam prepoznao pojedine teze proferora koje su ovdje sastavljene sve zajedno,pa se gubi smisao cijele priče,zna li ko da mi objasni o čemu se ođe radi?

Tutu
Gost
Tutu

U nedostaku argumenata kritikuje se (iz ljubomore) zenski izgled. Zalosno. Sto se tice teksta svaka cast. Napokon neko da do detalja razjasni ovu dilemu

Auh, glava!
Gost
Auh, glava!

Tutu, ma kakav zenski izgled, pobogu? Kakav to izgled? I kakva priča o ljubomori? Na što?
Ne pretjerujte!

struka
Gost
struka

Za bavljenje pravnih ekspertiza je potrebno veliko znanje kao i iskustvo,no izgleda ukoliko ste pribavili neku titulu odnosno pazarili je dozvoljeno je da se bavite pravnim doktrinama.Za ovakve textove u svijetu bi bili prozvani javno i javno biste dokazivali da ste u krivu i da treba da se sramite

cg jedina
Gost
cg jedina

dako mi ovi što je štite i čuvaju sa portala objave danas jedan komentar ,znači djevojka pravi copy paste i slika se i tačka

Baby_Blue
Gost
Baby_Blue

“ To je i razlog zbog kojeg Evropska konvencija o ljudskim pravima i osnovnim slobodama u članu 8 eksplicitno propisuje da se javne vlasti neće miješati u uživanje prava na privatnost pojedinca, istovremeno određujući granice tog prava heksagonom interesa nacionalne bezbjednosti, javne bezbjednosti ili ekonomske dobrobiti zemlje, spriječavanja nereda ili kriminala, zaštite zdravlja ili morala ili radi zaštite prava i… Više »

svetlana morača
Gost
svetlana morača

Znači kupiš diplomu, kupiš što hoćeš,pišeš što hoćeš-poenta samo trebaju pare!

ABC
Gost
ABC

Ne vjerujem da je ona nesto kupila, djeluje bistro, ali, objaviti ovakvu fotografiju uz imalo ozbiljniji tekst je čist promasaj. Apsolutno. Neka je mlada, .mozda i lijepa u prirodi, ali ovo sto je objavila sprda se samom tekstu. Nadam se da ce joj ove rijeci biti savjet za buduci javni rad.

Gorostas
Gost
Gorostas

Odlican tekst! Svaka cast

mirsad
Gost
mirsad

Meni ova baš lijepo izgleda a puštite je oce i ona da bude pametna neka je što smeta

milos budva
Gost
milos budva

E Crna Goro dje si krenula kad te ovakvi pravnici pominju,neće nas visusi nas će ovakvi “inteljektualci”uništit

tiha noć
Gost
tiha noć

pravi intelektalac nema što,uzmeš 10 knjiga ,izvučeš 20 rečenica i još si diplomu “ispekla”i objaviš kao tekst i zabrineš se za pravo u CG,i lajkuju te po mrežama i eto ti si onda vrhunska pravnica:))))ovo samo ima kod nas

bojan m.
Gost
bojan m.

Ova je izgleda i zakupila ovaj prostor za komentare ,sve brisu komentare bez obzira što nisu uvredljivi,bravo mala tako se gradi karijera sve preko veze

DojčSaHladnim
Gost
DojčSaHladnim

Tako je brate! Sve je to jedna velika zavjera i brisanje komentara.. Sve je preko veze, ako nisam ja nije niko zasluzio, ostali su preko veze! Znaci nivo zabulde i deluzijalnosti su stvarno impresivni.. Polako pobro, ako si ti nesposoban ne znaci da su svi ostali, nije sve jedna velika zavjera dje je sve preko veze.. Tuga

bojan m.
Gost
bojan m.

Stvarno mnoge osobe nažalost koriste ovu nastalu situaciju da “zauzmu”neko mjesto u medijima,zaista ovaj tekst je čisti promašaj jer nema nikakvu težinu ni smisao osim koriščenja nekih pravnih fraza koje očito i ova potpisnica i doktorand ne razumije.Tuga

klara sa dva r
Gost
klara sa dva r

Ovo je dokaz da je danas tako lako doći do diplome doktora i što je tužno da se ovakvi textovi objavljuju i da ovo predstavlja reper nekog poučnog štiva

Kimikandza
Gost
Kimikandza

Sto lupas guposti kad ne znas? Djevojka je jos prije dosta vremena osvojila 19to decembarsku nagradu. Sama ta cinjenica je apsolutno i vise nego dosta da se tvoj citav ljubomorni komentar zanemari.. I kad je tako lako sto ti ne dodjes do diplome doktora? Psst

DojčSaHladnim
Gost
DojčSaHladnim

A sto se cini balvani muski i zenski… Ne no je trebala sliku iz spearea iz TopHilla ka svaka danas ajte malo svoj posao i svoj zivot a ne tudje… I u vrijeme panike cemo nac vremena i nacin da nekog svog kopamo.. A mozda smo mi balkanci i zasluzili ovo…

johnmayer
Gost
johnmayer

odlicno prezicno i argumentovano!

mikica
Gost
mikica

Uvijek cijenim trud,rad i obrazovanje…ali ovaj text je klasična manipulacija autorke koja koristi ovu situaciju da nam ona tobože prevede pravo.Vjerujem iz ovog texta da ona sama nema pojma o čemu piše i što to znači..Ljubomora a ko je to ljubomoran !!?Na što???

zeko iz centra
Gost
zeko iz centra

Milo mije da je ovaj doktorand uspjela se izreklamirat ,ovo joj je extra za popularnost!A to što nas je produhovila e to je za priču.))Svako pismen vidi da je isprepisivala rečenice iz knjiga:))

Mononoke
Gost
Mononoke

malo umniji i hrabriji su ginuli da uspostave i garantuju ljudska prava na koja biste vi, na prvu stvarnu krizu, stavili ALI. ljudska prava ne poznaju ‘ali’. napravite propust jednom, pravicete i svaki sledeci put kad je neka hitna situacija, bilo stvarna, bilo izmisljena.

CaoZdravo
Gost
CaoZdravo

Pravo osvjezenje u moru ovih crnih vijesti, a autorka je bomba

Mirko
Gost
Mirko

Plastika

Inflammatory1
Gost
Inflammatory1

Nije se rodio ko je narodu ugodio, eto djevojka je MR, ubrzo ce biti DR, djevojka se trudi uci i radi… Ali lagano, ni prvi ni poslednji put da ljubomorni neostrvareni keyboard warriors nadju zamjerku dje je nema… Ti mala samo nastavi i kidaj, a vi ostali, trazite jos tekstova da komentarisite

Mirko
Gost
Mirko

I Becic je MR pa znamo kako je zavrsio to isto kao ova

aViKakoTe
Gost
aViKakoTe

Ne śekiraj se Miśa brale, iskoristi pametno ovaj karantin i knjigu u ruke, možda i ti postaneš MR heheh

Tajan
Gost
Tajan

Text je postavio odlicna pitanja i pritom dao odgovore na neka. To sto neko ne moze da ukapira da osobe mogu biti pametne i lijepe, e to je vec druga stvar 😬

Janko
Gost
Janko

bravo mlada djevojko!

leonardo
Gost
leonardo

Komentari su vrh, ova mala je inace bila student generacije na Pravnom. Izgleda top, a tekst gadja u centar!

worldwide
Gost
worldwide

Napokon da neko da argumentovano objasnjenje! Bravo!

Jejfe
Gost
Jejfe

Slika je neformalna, sta ste se uhvatili cjepidlacenja oko toga? Poenta teksta je bitna pogotovo u ovoj situaciji gdje je ovo goruca tema s toliko dezinformacija u izobilju ovaj tekst je itekako korisno procitat. Svako ko je protiv ovakve odluke vlade je prosto zlonamjeran da u ovakvoj muci ide protiv zdravlja naroda, s toga ovaj tekst je fantastican. Pobija lazi,… Više »

Nikola
Gost
Nikola

nije bitna fotografija nego kako izgleda, pucenje usana, sminka, filteri itd

Ejch
Gost
Ejch

Sigurno ne bi bili takvi komentari da je stala pored npr. crnogorske zastave kako je nas narod navikao i da je slika s tipa 2 metra razdaljine. Na takve slike formalne je nas narod navikao iz medija. To su slike drzavnih sluzbenika, nego nasem narodu sve sto je strano i na sto se nije navikao ne valja. A kako ko… Više »

BoatonBojana
Gost
BoatonBojana

Autorka je doktoranD na nekom ,,prestižnom” privatnom fakultetu u Beogradu. Privatnost je garantovana, a da li je moguća, to ćemo vidjeti. Hajde samo da se uozbiljimo, poštujemo Ustav, zakone i preporuke struke, a o privatnosti, reklamiranju, plastičnim operacijama i ugrožavanju prava ćemo kad se završi sve ovo oko pandemije i kad većina ovih izolovanih uloži tužbu

Nikola
Gost
Nikola

uzas na sto lici, a to kako izgleda sigurno je mjerilo koliko zna

JABLANKO
Gost
JABLANKO

U pravu si.Izgleda katastrofa….

vladan
Gost
vladan

Slika govori vise od rijeci

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Ova sto pise je na slici, necu onda gubit vrijeme da procitam tekst. Sve je jasno

Svijtla majska
Gost
Svijtla majska

Sve je to ok. No, imaš li đe kakvo gledalo, a oprosti, to je tvoje pravo…

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sve potice iz mozga

Send this to a friend