Društvo

Potpisan Memorandum o saradnji Univerziteta Crne Gore i Uprave za ljudske resurse

Foto: UCG

Memorandum o saradnji Univerziteta Crne Gore i Uprave za ljudske resurse, potpisali su rektor UCG prof. dr Vladimir Božović i v.d. direktora Uprave Đuro Nikač što će dati značajan doprinos u sprovođenju programa cjeloživotnog učenja u cilju snaženja nacionalnih kapaciteta, u domenu informacione bezbjednosti, sajber zaštite i digitalne pismenosti, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore (UCG).

“Potpisivanjem Memoranduma, u cilju realizacije zajedničkih programa cjeloživotnog učenja, na raspolaganju će biti opreme obje institucije, zatim, biće formirani timovi i definisani vremenski okviri i pojedinačne aktivnosti za realizaciju konkretnih programa cjeloživotnog učenja i učešća u zajedničkim projektima. Dalje, predviđena je i mentorska podrška, organizacija zajedničkih događaja, konferencija i obuka, ali i redovna komunikacija i razmjena informacija i podataka o tekućim aktivnostima i potrebama u okviru predmeta saradnje i razmjena dobre poslovne prakse”, saopšteno je sa UCG.

Potpisivanju sporazuma, pored rektora UCG-a Božovića, prisustvovale su prorektorica za internacionalizaciju UCG prof. dr Sanja Peković, koordinatorka projektnog tima za izradu aplikacije za lokaciju Regionalnog centra za razvoj sajber bezbjedonosnih kapaciteta Zapadnog Balkana i saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu UCG, dr Andreja Mihailović i šefica kabineta rektora UCG Dijana Jovanović, dok su ispred Uprave prisustvovale koordinatorke Odsjeka za praćenje i analizu standarda u oblasti upravljanja ljudskim resursima, Mileva Todorović i Odsjeka za utvrđivanje sadržine i sprovođenje programa obuka, Sonja Vojinović i zaposleni u odsjecima.

Send this to a friend