Društvo

Potpisano šest ugovora za projekate NVO u oblasti reforme javne uprave

Ugovori za realizaciju projekata NVO u oblasti reforme javne uprave sa šest nevladinih organizacija u ukupom iznosu od 93.988,11 eura, potpisani su danas u MInistarstvu javne uprave.

Potpisnici ugovora će projekte realizovati sa ciljem povećanja informisanosti, razumijevanja i znanja građana o procesu kreiranja javnih politika, veće transparentnosti organa, te povećanja povjerenja građana u rad javne uprave.

Predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava, Mirjana Begović je istakla da će ovi projekti doprinijeti, prije svega, većem korišćenju dostupnih elektronskih usluga, ali i jačanju učešća građana u process kreiranja javnih politika.

Predstavnici nevladinih organizacija koji su dobili sredstva, istakli su da je realizacija ovih projekata dobra prilika za unapređenje odnosa ministarstva i nevladinog sektora i uspostavljanje međusobne saradnje. Kroz projekte iz oblasti reforme javne uprave prepoznat je i značaj lokalnih samouprava u pogledu pružanja usluga, što je, kako su ocijenili, važno za građane.

Ugovore su potpisale sljedeće NVO: Centar za demokratiju I ljudska prava, Centar za razvoj nevladinih organizacija, Centar za mlade Proactive, Novi horizont, Bjelopoljski demokratski centar, te Politikon mreža.

Javni konkurs MInistarstva javne uprave ,,e-demokratija – učestvuj, predloži, promijeni” još jedna je u nizu aktivnosti koja se realizuje sa ciljem jačanja dijaloga sa nevladinim sektorom kroz zajedničko djelovanje u pravcu ostvarenja strateških ciljeva Crne Gore.

Send this to a friend