Društvo

Potpiši peticiju: CG se davi u milion plastičnih kesa

NVO Zero Waste Montenegro pokrenuo je nacionalnu peticiju tražeći od nadležnih organa i Vlade Crne Gore da zabrane upotrebu plastičnih kesa u Crnoj Gori počev od 2018. godine.

Kako su pojasnili, prikupljeni potpisi biće poslati zajedno sa otvorenim pismom ministru Održivog razvoja i turizma. Uz podršku ostalih nevladinih organizacija Zero Waste Montenegro će zahtijevati od Vlade da pri donošenju odluke o ovom pitanju prati brojne pozitivne primjere zemalja koje su već zabranile upotrebu plastičnih kesa.

“Više od 1 000 000 kesa svakoga dana u Grnoj Gori biva ponuđeno potrošačima, dok najveći broj istih biva odbačen već u narednih 15 minuta. Ove kese ostaju stotinama godina u prirodi, čak i biorazgradljive kese ostaju zadržavajući se dovoljno dugo i vršeći negativan uticaj na biljni i životinjski svijet, a posljedično i na naš lanac ishrane”, upozorili su oni.

Zero Waste Montenegro poziva građane da potpišu peticiju već danas i pridruže se zajedničkom pokretu kojim će zabraniti upotrebu plastičnih kesa u Crnoj Gori. peticiju možete potpisati ovdje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alexandra A.
Gost
Alexandra A.

ZERO WASTE MONTENEGRO WEBSITE: http://www.zerowastemontenegro.me

Alexandra A.
Gost
Alexandra A.
Dzoni
Gost
Dzoni

Biorazgradive su

Alexandra A.
Gost
Alexandra A.

Birazgradive kese koje se prodaju u Voliju takođe završe u prirodi. Tamo ostaju dovoljno dugo da naškode prirodi, životinjama i našem lancu ishrane.

Pjetro
Gost
Pjetro

Nvo volim isto kao vlast i opoziciju, ni malo. I ne bih vam potpisao nista, sakupljaci para iz EU. Moraju nesto da blate da bi im poslsli para za projekte.

Alexandra A.
Gost
Alexandra A.

Zero Waste Montenegro receives no money from EU or any other institutions. All work is being done by volunteers without only one private donor so far. This petition is not about Zero Waste Montenegro NVO, it is about making Montenegro a cleaner place.

Alexandra A.
Gost
Alexandra A.

Zero Waste Montenegro nije primila nijednu donaciju od bilo koje institucije, osim jedne od privatnog donatora. Rad organizacije Zero Waste obavlja se isključivo kroz volontiranje i bez budžeta.

Ćotek
Gost
Ćotek

Podržavam ovu i slične ideje da je svakim danom barem po jedna!

Send this to a friend