Društvo

Potpisivanje peticije za očuvanje krstionice u subotu

Vjernici koji brane krstionicu na Miholjskoj Prevlaci organizovaće, u subotu 20. aprila na trgovima Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve potpisivanje peticije kojom traže obnovu manastira i očuvanje krstionice, prenosi portal Radio Tivat.

<<<Građani bi peticijom da sačuvaju nelegalnu krstionicu<<<

<<<Neuspjelo rušenje krstionice, policija se povukla<<<

Peticija u Tivtu će se potpisivati na Trgu Magnolija od devet do 12 i na gradskoj rivi Pine od 14 do 19 časova, u Kotoru kod kamenog kioska od devet do 19 časova, Herceg Novom na Trgu Nikole Đurkovića od devet do 19 časova i u istom terminu u Budvi ispred hotela Mogren.

Građani ističu da je cilj inicijative dobijanje građevinske dozvole za obnovu koju Mitropolija crnogorsko primorska čeka još od 2012. godine.

“Na 800. godišnjicu osnivanja Zetske episkopije, vjerni narod Boke zahtijeva obnovu manastira Svetog Arhangela Mihaila na Miholjskoj Prevlaci. Evropska povelja o ljudskim pravima i slobodama, kao i svi domaći pravni akti garantuju građanima pravo na slobodu ispovijedanja vjere na njihovom istorijskom-kultnom mjestu“, ističe se u tekstu peticije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Ako krenemo potpisima da RUSIMO ZAKONE, zasto imamo predstavnike naroda u Skupstini, sta ce nam Vlada i ministri da donose zakone koji pojedinci ne postuju no jos pujdaju narod na peticije. Nema i ne smije biti peticija na USVOJENE ZAKONE, I ONI SE NE SMIJU KRSITI. TACKA.

Fileopg
Gost
Fileopg

ovakvi potezi ,,crkve” imaju samo tri cilja i to: 1. Izdvajanje iz građanske zajednice dijela populacije po osnovu vjerskih ubjeđenja ili porijekla. 2. Homogenizaciju građana jednog vjerskog ubjeđenja ili porijekla i skoro nasilno ponovno uvođenje u crkve i vjerske oblike svijesti u 21 vijeku. Toliko vjerskih objekata je zatvoreno katancima jer nema vjernika koji bi ispoljavali vjerski ritual a oni… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Dolaze li majke?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Šteta što se ne potpisuje i u drugim gradovima, ali nema veze, u subotu taman da se pođe do Boke.

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Pa da se potpiše odma! 🙂

Primorac
Gost
Primorac

Peticija je bila kad se gradila na lažnu istoriju?

Libero7
Gost
Libero7

Imate anketu radio tivta ne treba vam peticija jer je napravilo rukovostvo rsdio tivta i radnici koji su ns nivou narodne stranke iz 90 ih i istom ljubavi prema crnoj gori kao i oni

Nick
Gost
Nick

Oće li se potpisivati u Cetinje,Podgoricu,Niksić i Bar?

...
Gost
...

Ko potpise otvoreni je neptijatelj Crne Gore i rusilac njenih indtitucija.Treba objaviti spiskove, da vidimo ko podrzava rusenje izgladanih zakona.

Send this to a friend