Društvo

Povećati broj polazaka i smanjiti cijenu karte u gradskom prevozu

Lazarela Kalezić, foto: Dan

Povećanjem broja polazaka autobusa i smanjenjem cijena autobuske karte poboljšao bi se gradski prevoz u glavnom gradu, predlog je koji je sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić iznijela juče autobuskim prevoznicima, vlasniku Gradskog saobraćaja PG Harisu Alivodiću, vlasniku BLT-a Božu Bulatoviću i vlasniku Montenegroprevoza Pejović Danilu Pejoviću. Ovaj predlog, kako je saopštio Haris Alivodić, za sva tri prevoznika je prihvatljiv, a kada će on biti sproveden u djelo još nije precizirano, jer Glavni grad nije utvrdio rokove, piše Dan.

“Prije desetak dana razgovarali smo sa Ivanom Vukovićem, gradonačelnikom Podgorice, kojem smo iznijeli situaciju u gradskom prevozu. Sastanak sa Lazarelom Kalezić, sekretarom za saobraćaj, je nastavak toga sastanka, a sve u cilju poboljšanja prevoza u Podgorici”, navodi Alivodić.

On je dodao da im je Kalezić saopštila da Glavni grad radi na poboljšanju kvaliteta prevoza, ali i da u tom procesu doprinos moraju dati i prevoznici.

“Predočeno nam je da bi se situacija u prevozu poboljšala kada bi se povećao broj polazaka i po mogućnosti smanjila cjena autobuske karte. To je za nas prevoznike prihvatljivo. Mi smo i tražili da se poveća broj polazaka jer je bespredmetno pričati o tome da putnik no 20 minuta ili pola sata čeka autobus. Broj polazaka je smanjen usled enormnog povećanja legalnih i nelegalnih taksista, koji 99 odsto obavljaju linijski prevoz, što im je zakonom zabranjeno. Oni nam nijesu davali rokove što mene raduje i mislim da je Glavni grad sada na dobrom putu da se poboljša sveukupno stanje u ovoj oblasti”, naglasio je Alivodić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

Alivodiću, odavno napredujemo, šofer autobusa prima platu i konduktera, vozi uvezene polovnjake i piše broj prodatih karata, a nekakvi tip upada i predstavlja se kao kontrolor

mojsilović
Gost
mojsilović

Strpimo se dok se ne završi autoput, vidjećete onda kako će sve funkcionisati i biti u redu.

Kontraš
Gost
Kontraš

Dovjeka ovome Alivodiću nešto smeta. Vrijeme između polazaka autobusa linije 8 je 40 minuta. Za mene i dvoje djece su 3 karte do Sportskog centra 2.70€, i ako zakasnimo na jedan, drugi čekamo 40 minuta. Za to vrijeme može se i pješice stići, a taxi uzme oko 2€, i nikad se ne čeka više od 5 minuta. I onda slušamo… Više »

Timotijev brat
Gost
Timotijev brat

Apsolutno ne treba ni jeftinija karta, ni veci broj polazaka, ni moderniji autobusi – samo treba tacan red voznje! Ko se vozi autobisima zna o cemu pricam…

Kontraš
Gost
Kontraš

Ne može biti tačan red vožnje sa dva autobusa na jednoj liniji. Kako misliš da ispoštuje red vožnje, npr. linija 8, kada je prekjuče trbalo od Aliansa do kružnog toka 40 minuta, a da ne pričam do okretišta na St.Aerodromu? Morao bi imati najmanje 3-4 autobusa na jednoj liniji, da ispoštuje to o čemu ti pričaš, a koji će to… Više »

Miki
Gost
Miki

Jedini način da se pobolša gradski prevoz je da se kupe novi autobusi ( sa eko motorima) uvede sistem elektronskih karata i naravno, poveća broj polazaka. Država treba ozbiljno da se uključi u ovu priču. Gospoda koja sad prevozi građane nema taj kapacitet. Njihovi autobusi ne zadovoljavaju standarde. Nekom je u interesu da taksi bude glani prevoznik u gradu, a… Više »

Mioni
Gost
Mioni

Ovo je veliki strucnjak no ne reca kada ce oni elektricni autobusi sto je najavila kada je dosla na funkciju.

alo
Gost
alo

“Oni nam nijesu davali rokove što mene raduje…” – ova recenica Alivodica je kljucna. Putnici ocekujte poboljsanje i nabavku novih – naravno izrabljenih autobusa u nekom razumnom roku od godinu – dvije dana

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Jooooj. Haris priča. Šuplja ti je priča.

Tovar
Gost
Tovar

Autobusi su raspad, mahom tehnički neispravni. Linije su nelogične i nepovezane i nisu mijenjane 20 godina, dakle nisu ispratile razvoj grada i potrebe građana. Podgorica nije velegrad pa da treba tri linije da mijenjaš da stigneš od tačke A do tačke B. Pritom postoje 3 prevoznika, i svaki od njih svoju mjesečnu kartu, a da bi se stiglo od A… Više »

Send this to a friend