Društvo

Požar na Lovanji kod Tivta, izgorele barake, kamioni i stari automobili

ilustracija

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja gasili su sinoć veliki požar na deponiji Lovanja u kome su izgorela dva kamiona, barake, dosta sekundarnog otpada i starih automobila, prenosi radio Tivat.

Komandir Službe zaštite Tivat Zoran Barbić kazao je da su na lice mjesta upućene dvije ekipe, a da u požaru nije bilo povrijeđenih, iako je nastala velika materijalna šteta.

“Dobili smo informaciju da gore automobili i barake. Na licu mjesta su odmah upuene dvije ekipe, a nakon par minuta je dignuta cijela jedinica sa svim vozilima. Radilo se o velikom požaru, kad smo došli već je bio u poodmakloj fazi i bila je površina sigurno negdje oko 500m2, što automobila, sekundarnog otpada, baraka, a izgorela su i dva kamiona šlep službe, tako da je prizor bio zaista loš. Gasili smo nedgje do 3 sata i 30 minuta i potrošili preko 50 kubika vode”, rekao je Barbić.

Tačan uzrok požara za sada nije poznat, ali prema riječima Barbića, obaviješteni su kad je već sve bilo u razbuktaloj fazi, a vjetar koji je sinoć duvao pogoršavao je situaciju.

“Požar je sa naše strane odradjen perfektno, ali situacija je takva kad se ne javi na vrijeme. Dosta toga je i spašeno jer nismo dozvolili da se požar proširi na drugi lokalitet koji je bio u blizini a sastavljen je od takvih, zapaljivih materijala”,  naglasio je Barbić.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend