Društvo

Predstavljeni ovogodišnji dobitnici stipendije Čivning

U okviru Čivning (Chevening) programa, Britanska ambasada Podgorica je organizovala online ispraćaj dobitnika ove prestižne stipendije. Tom prilikom, ambasada je predstavila šest ovogodišnjih stipendista.

Ovogodišnji stipendisti su Danijela Femić (Bangor Univerzitet), Dorontin Berišaj (Univerzitet Šefild), Drita Lola (Univerzitet Edinburg), Ivana Vujović (Stratklajd Univerzitet), Maša Miladinović (Univerzitet Heriot-Vat) i Miloš Popović (Univerzitet Oksford).

“Čivning stipendije su globalni program stipendiranja britanske vlade, finansirane od strane Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja Ujedinjenog Kraljevstva. Program se dodjeljuje nagrade mladim profesionalcima, potencijalnim liderima iz cijelog svijeta za postdiplomske studije na univerzitetima u Ujedinjenom Kraljevstvu”, saopštili su iz britanske ambasade.

Ova stipendija je, kako dodaju, osnovana 1983. godine i razvila se u jedan od najprestižnijih međunarodnih programa. Dobitnici stipendije su mladi ljudi iz više od 150 zemalja i teritorija u svijetu.

“Trenutno postoji skoro 65.000 dobitnika ove stipendije širom svijeta, koji zajedno čine uticajnu i vrlo cijenjenu globalnu mrežu. Ove stipendije stvaraju trajne pozitivne odnose sa budućim liderima i razvijaju uticaj na donosioce odluka širom svijeta. Dobitnici su izabrani od strane Britanske ambasade”, objašnjavaju oni.

Program obezbjeđuje punu stipendiju na postdiplomskom nivou za jednogodišnji magistarski studij, na bilo kojem univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu, i uključuje troškove života u UK.

“Novi ciklus prijave za stipendije je počeo i trajaće sve do 3. novembra. Ambasada koristi priliku da pozove mlade profesionalce da podnesu svoju prijavu na Čivning vebsajtu i pomognu svoju karijeru ovom stipendijom”, navode iz Ambasade.

Send this to a friend