Društvo

Pregled sedmice: Ovo su najčitaniji naslovi na CdM-u

CdM i ove nedjele objavljuje pregled najčitanijih tekstova u sedmici za nama. Ukoliko iz nekog razloga niste stigli da ih pročitate danas je pravi trenutak da to uradite, u samo nekoliko klikova. Budite informisani – čitajte CdM.

1. Zabrana međugradskog saobraćaja vikendom i policijski čas i dalje ostaju na snazi

U Crnoj Gori više nijedna opština nije u crvenoj zoni i od 8. maja za cijelu državu važe iste mjere. Zabrana međugradskog saobraćaja vikendom i policijski čas od ponoći do pet sati ujutro i dalje ostaju na snazi, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

<<<Zabrana međugradskog saobraćaja vikendom i policijski čas i dalje ostaju na snazi<<<

2. Zatvorenik Peko Đikanović preminuo na putu do Urgentnog centra

Zatvorenik Peko Đikanović preminuo je u petak oko 13 časova na putu iz Istražnog zatvora u Spužu u Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici, potvrdio je Pobjedi advokat Obrad Delević.

<<<Zatvorenik Peko Đikanović preminuo na putu do Urgentnog centra<<<

3. Osveštani automobil lakše se vozi

Visoki policijski funkcioner Mladen Marković, glavni inspektor za javni red i mir u Upravi policije, pozvao je sveštenika Mitropolije crnogorsko primorske da mu osvešta automobil.

<<<Osveštani automobil lakše se vozi<<<

4. Pet mladića povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi u Andrijevici

Pet mladića povrijeđeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u petak u Andrijevici.

<<<Pet mladića povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi u Andrijevici<<<

5. EK predlaže: Građani Crne Gore vakcinisani AstraZenecom i Fajzerom moći će da putuju u EU

Evropska komisija je predložila da države članice ublaže trenutna ograničenja za nebitna putovanja (u koja spadaju i turistička) unutar EU i time uzela u obzir napredak kampanje imunizacije i razvoj epidemiološke situacije širom svijeta, objavljeno je na sajtu EK. Komisija predlaže da se dozvoli ulazak u EU iz nebitnih razloga ne samo osobama koje dolaze iz zemalja sa dobrom epidemiološkom situacijom, već i svim onima koji su primili posljednju preporučenu dozu vakcine koju je odobrila EU. To znači da bi ukoliko se ovaj predlog EK usvoji građani Crne Gore vakcinisani AstraZenecom i Fajzerom bi mogli da putuju u EU.

<<<EK predlaže: Građani Crne Gore vakcinisani AstraZenecom i Fajzerom moći će da putuju u EU<<<

6. Astronomske cijene avio karata od Beograda do Tivta

Korisnici društvenih mreža žale se na astronomske cijene povratnih karata avio kompanije Air Serbia od Beograda do Tivta, koje su preko 200 eura. Građani negoduju zbog, kako kažu monopola, koji i te kako, koristi Air Serbia od kako su prizemljeni avioni Montenegro Airlinesa, u koji je u međuvremenu uveden stečaj.

<<<Astronomske cijene avio karata od Beograda do Tivta<<<

7. Krivokapić: Ako mislite da će ova Vlada hapsiti sveštenike – mislim da ste pogriješili, ne postoji samo zemaljski svijet

Ako mislite da će ova Vlada hapsiti sveštenike, mislim da ste pogriješili. Sveštenici su taman krivi koliko i ja, ili bilo koji drugi građanin koji na vjerske praznike ide u crkvu, kazao je premijer Zdravko Krivokapić odgovarajući na pitanje ko je nadležan da kontroliše poštovanje epidemioloških mjera u vjerskim objektima. Premijer tvrdi da nije tačno da postoji samo zemaljski svijet.

<<< Krivokapić: Ako mislite da će ova Vlada hapsiti sveštenike – mislim da ste pogriješili, ne postoji samo zemaljski svijet<<<

8. Nakon automobila počelo osveštavanje fudbalskih terena

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi da sveštenik SPC osveštava fudbalski teren u Podgorici.

<<<Nakon automobila počelo osveštavanje fudbalskih terena<<<

9. Vladino vozilo učestvovalo u udesu kod Palade

Tužilaštvo i policija utvrđuju sve okolnosti, odnosno ko je odgovoran za ovu nezgodu.

<<<Vladino vozilo učestvovalo u udesu kod Palade<<<

10. Krapović: Gospodine Mijač, ne pada snijeg da pokrije brijeg…

Poslanik Demokrata Dragan Krapović poručio je vlasniku švedske kompanije Savana i uspješnom crnogorskom biznismenu Veselinu Mijaču da radi svoj posao, a sve što je eventualno sporno mogu, kaže, riješiti sudovi.

<<<Krapović: Gospodine Mijač, ne pada snijeg da pokrije brijeg…<<<

Send this to a friend