Društvo Herceg Novi

Preko četiri kilometra javne rasvjete za bolju bezbjednost učesnika u saobraćaju

Na dionici magistralnog puta Meljine-Petijevići, od kružnog toka u Meljinama do naselja Podi – skretanja za zaselak Rusmani, u toku je završna faza na izgradnji četiri kilometra javne rasvjete. Kao što su građani mogli vidjeti još sinoć, rasvjeta je sada u funkciji i u testnoj fazi, a Mjesna zajednica, mještani i investitor – Opština Herceg Novi, zadovoljni su dinamikom i kvalitetom izvedenih radova.

Ovim projektom, čija je vrijednost 181.000 eura, a koji finansira Opština Herceg Novi, biće riješen problem neosvijetljenog i izuzetno prometnog dijela saobraćajnice – magistralnog puta, čime će biti povećan stepen bezbjednosti kako za vozače, tako i za pješake i bicikliste.

Kako je podsjetila potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović, postavljeno je 106 stubova javne rasvjete, a u planu lokalne uprave je nastavak projekata kojima se poboljšava bezbjednost vozača i pješaka na ovoj dionici – izgradnja trotoara na još dvije lokacije na Podima, od vidikovca ka Meljinama i u blizini područnog odjeljenja osnovne škole ”Milan Vuković”.

Đurović je istakla i da je sam projekat izgradnje javne rasvjete na dionici puta Meljine-Petijevići unaprijeđen, sa pomjeranjima mjesta priključenja u dogovoru sa CEDIS-om.

“Građanima se izašlo u susret, pa je na više mjesta projekat usklađen sa njihovim potrebama. Tokom narednih dana uslijediće i radovi na zamjeni četiri već postojeća stuba koji se nalaze u blizini kružnog toka u Meljinama, odnosno na početku saobraćajne dionice, a sve kako bi se postigla funkcionalna i estetska unificiranost duž cijele dionice na kojoj se izvode radovi. Takođe, trenutno se radi na obezbjeđenju novog brojila za nove trase rasvjete, pa će vrlo brzo rasvjeta na ovoj dionici biti i zvanično puštena u rad”, navodi ona.

Izvođač radova je kompanija ”Ramel”, koja je odabrana za najpovoljnijeg ponuđača na tenderu koji je u martu ove godine raspisala lokalna uprava.

Radovi se izvode na osnovu glavnog projekta koji je izradila kompanija ”Nalex”.

Podsjećamo, duž magistralnog puta Meljine-Petijevići tokom protekle godine izgrađen je trotoar na dvije dionice, od stambeno poslovnog objekta „Igalopromet“ do kuća Murišića u Meljinama, kao i na Podima, tačnije kod vidikovca na mjestu Torion.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Objektivno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Objektivno
Gost
Objektivno

Ovo je odlično. Vidi se da hoće da rade na napretku Grada, ali su sami sebi vezali tegove o noge, kada su, i oni i Dps prije njih, primili stotine i stotine novih službenika. Novac za unapređenje grada ide na njihove plate.

Send this to a friend