Društvo

Preko mosta u Danilovgradu od 15. septembra

Rekonstrukcija gradskog mosta u Danilovgradu teče planiranom dinamikom, a očekuje se da će do 15. septembra biti otvorena jedna saobraćajna traka.

>>>Crnogorski vojnici za četiri dana napravili most težak 50 tona>>>

Rekonstrukcija tog važnog infrastrukturnog projekta, vrijedna 1.100.000 eura, počela je u aprilu.

“Radovi su kasnili zbog vodostaja rijeke Zete. Dobili smo uvjeravanja od investitora Direkcije za javne radove i izvođača radova da će do 15. septembra biti otvorena jedna kolovoznea traka i jedna staza za pješake. To je značajno jer tada počinje školska godina, a mnogo građana živi na lijevoj obali Zete”, saopštila je Televiziji Crne Gore TVCG predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

Po ugovoru, rekonstrukcija mosta treba da bude završena 1. novembra.

Predviđeno je da most bude proširen za više od dva i po metra i da se postavi ograda između pješačke staze i kolovoza. Takođe, ojačaće se temelji i betonski prstenovi kao i postaviti nova rasvjeta.

Tokom rekonstrukcije, saobraćaj preko rijeke Zete odvija se preko alternativnog mosta koji su izgradila Inžinjerska četa Pješadijskog bataljona iz kasarne “Milovan Šaranović”.

Mirkov most, kako se svojevremeno zvao, izgrađen je 1869. godine. Vremenom, sa porastom broja stanovnika i učesnika u saobraćaju, postao je “usko grlo” i zato je neophodno njegovo proširenje, s tim da se sačuva prvobitni izgled.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend