Društvo

Preminuo bivši predsjednik Skupštine Glavnog grada

Dugogodišnji predsjednik Skupštine Glavnog grada, Slobodan Stojanović, preminuo je u Podgorici. Stojanović će biti sahranjen sjutra u rodnom Pričelju.

Stojanović, koji je inače diplomirani ekonomista, rođen je u Stijeni kod Podgorice. Na sjednici Skupštine od 19. jula 2011. godine, izabran je za predsjednika Skupštine Glavnog grada i tu funkciju je obavljao do 10. novembra, kada mu je funkcija prestala po presudi Upravnog suda.

Na sjednici Skupštine od 17. novembra 2011. godine ponovo je izabran za predsjednika Skupštine Glavnog grada.

Radio je kao profesor ekonomske grupe predmeta i organizator nastave u srednjoj školi “Vukadin Vukadinović” u Beranama, a bio je direktor Konfekcije i zamjenik direktora u Industriji kože i kožne konfekcije “Polimka” u Beranama.

Od 1992. do kraja 2010. godine obavljao je dužnost direktora srednje stručne škole “Sergije Stanić” u Podgorici.

Bio je član Demokratske partije socijalista, Izvršnog odbora i izvršni sekretar u Odboru Glavnog grada DPS-a, a bio je i dobitnik nagrade za vrhunsko ostvarenje u obrazovanju, koju mu je dodijelio Pedagoški pokret Jugoslavije .

Dobitnik je i državne nagrade “Oktoih” za 2010. godinu, koja mu je dodijeljena za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti vaspitanja i obrazovanja.

Stojanović je bio dobitnik priznanja za životno djelo i za doprinos na unapređenju razvoja turizma u Podgorici, koje mu je dodijelila Turistička organizacija Podgorice.

Send this to a friend