Društvo

Preminuo prvi internista kardiolog u Crnoj Gori

foto: RTCG

U Nikšiću je juče u 94. godini preminuo primarijus dr Kosta Milović, istaknuti ljekar, direktor Nikšićke bolnice i Medicinskog centra u Nikšiću u tri mandata i dugogodišnji načelnik Internog odjeljenja bolnice u Nikšiću.

Kosta Milović rođen je 1926. godine u Grahovcu, gdje je završio osnovnu školu, a zatim i srednje obrazovanje u Nikšićkoj gimnaziji, koje je prekinuo Drugi svjetski rat u kojem je učestvovao u NOR-u, a zatim nakon rata završio svoje školovanje. Medicisnki fakultet u Sarajevu upisao je 1947. godine i diplomirao kao 13-ti u svojoj generaciji.

Milović je bio prvi rukovodilac i ljekar “male” bolnice u Velimlju zajedno sa doajenom crnogorske medicine dr Nikom Miljanićem.

Kasnije prelazi u Nikšić, gdje je u tri mandata bio direktor Opšte Bolnice u Nikšiću, kao i objedinjenog Medicinskog centra u Nikšiću.

Bio je višedecenisjki načelnik Internog odjeljenja Opšte bolnice u Nikšiću, sve do penzionisanja 1990. godine.

Zbog svoje spremnosti da u svako doba pomogne pacijentima u narodu je ostao poznat kao “doktor koji je liječio i znanjem i melemnim riječima”.

Dobitnik je više priznanja, među kojima su: Trinaestojulska nagrada, Medalja zasluga za narod i Orden rada sa zlatnim vijencem.

Sahrana Koste Milovića će se obaviti u rodnom Grahovcu 12. juna u 15 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

Slava dobrom covjeku i ljekaru .

Aloalo
Gost
Aloalo

Veliki ljekar i humanista Kosta Milovic. Laka mu crna zemlja.

Send this to a friend