Društvo

Prethodne sedmice sklopljeno sedam brakova: Proslava će sačekati da prođe korona

Ilustracija, foto: Pixabay

Srđa Bulatović i Mirjana Dadižljević su jedan od sedam parova koji su prethodnog vikenda sklopili brak u službenoj sali za vjenčanja pod posebnim mjerama opreza koje u skladu sa preporukama zbog virusa korona nalažu Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i Vlada Crne Gore.

Uz prisustvo samo kumova, oni su u nedjelju pod zaštitnim maskama i sa rukavicama najsvečaniju građansku dužnost obavili kod matičara u sali gradskog parlamenta u Njegoševoj ulici, dok će sa porodicom i prijateljima, sklapanje braka proslaviti kada prođe virus korona.

“Kad prođe sve ovo imaćemo dva razloga za slavlje. Prošlavićemo i naše vjenčanje i odlazak virusa korone, što će biti još jedan dobar razlog za sve da se dobro proveselimo”, kazao je tridesetsedmogodišnji mladoženja Srđa Bulatović.

Kako dodaje, ovu građansku dužnost obavili su u uslovima koji su trenutno jedino mogući, a koje su propisali nadležni organi.

“Samo sa kumovima, potpis kod matičara i to je to. Nakon vjenčanja sa kumovima smo svratili kod nas da simbolično obilježimo ovaj sveti čin. Bilo je planirano da ga proslavimo u restoranu sa porodicom i prijateljima, ukupno 60 zvanica. Zajedničko slavlje nas sve čeka kada prođe virus”, kazao je Bulatović.

Matičarka Sloba Jelenić, koja je u nedjelju vjenčala Srđu i Mirjanu, navodi da su prethodne sedmice (od 16. do 22. marta), na teritoriji glavnog grada imali zakazanih 17 vjenčanja.

“Ranije je otkazano sedam, a naknadno još pet vjenčanja. Ja sam u petak (20. marta) u sali u Njegoševoj ulici sklopila dva braka, dok su istog dana zbog virusa korona dva otkazana. U nedjelju (22. marta) smo imali tri vjenčanja, a otkazano je jedno”, navela je Jelenić, uz napomenu da su još dva braka sklopljena u Doljanima i Stijeni Piperskoj.

Jelenić objašnjava u kakvim se uslovima vjenčanja mogu obavljati u aktuelnim okolnostima.

“Prema preporukama nadležnih iz Ministarstva zdravlja i Vlade vjenčanje se može održati isključivo u službenoj sali za vjenčanja. Mogu biti prisutni samo mladenci sa dva svjedoka (kumovi). Obavezno je poštovanje socijalne distance, odnosno da budu na razdaljini od dva metra. Mladenci i kumovi nose rukavice i maske, kao i matičar i odbornik. Nema zadržavanja i rukovanja”, objašnjava Jelenić.

Cijena za vjenčanje u Sali za vjenčanjaje 20 eura, u odnosu na 100 eura, koliko košta ako se ceremonija obavi u restoranu.

S obzirom na to da su posljednjih dana zbog mjera borbe sa korona virusom vjenčanja dozvoljena isključivo u sali za vjenčanje, Jelenić je pojasnila da će mladenci koji su uplatili za vjenčanje u restoranu, a zbog aktuelne situacije su se vjenčali u sali, imati pravo na povraćaj novca.

“Imaju pravo da im bude vraćena razlika od 80 eura, a za povraćaj novca treba da se obrate Glavnom gradu”, objasnila je Jelenić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DaleCovid
Gost
DaleCovid

Koja je muka?

Veliki vezir
Gost
Veliki vezir

Nasli su vala kad ce

Jasarko
Gost
Jasarko

Rajet

Titograd
Gost
Titograd

Srećno mladenci!!! Sad nije vrijeme za slavlje, strpite se, prava ljubav je jača od svakog virusa i zla.

Prcko
Gost
Prcko

Pametno, đevojke. Ne dajte im drugu šansu 😄

Qwerty
Gost
Qwerty

Dobro je da su ugrabili. To je najvažnije od svega.

Send this to a friend