Društvo

Prevoznici ministrima: Ponovo kucamo na otvorena vrata

FOTO: Twitter, Jodža FCJK

U želji da što prije sugrađanima oslobodimo ulice grada za nesmetano funkcionisanje saobraćaja, a zbog obavještenja putem medija da se ministri Mladen Bojanić, Jakov Milatović i Milojko Spajić teško mogu organizovati u jednom terminu u skorije vrijeme, odlučili smo da napravimo ustupak i pristanemo na sastanke sa njima pojedinačno, saopštili su danas iz NVO Klaster prevoza Crne Gore.

<<<Prevoznici: Spremni smo i večeras da sjednemo sa Bojanićem, Milatovićem i Spajićem<<<

Kako ističu, i danas, nakon trećeg dana protestne vožnje, poslali su dopise u sva tri ministarstva, jasno navodeći da traže prijem isključivo kod ministara.

“Naš jedini zahtjev za trenutno obustavljanje protestnih vožnje je prijem kod ministara. Smatramo da naš zahtjev za sastanak iziskuje samo i isključivo dobru volju ministara, te da kao takav jeste u domenu mogućeg i realnog”, poručuju autobuski prevoznici.

Kako dodaju, kao branša koja zapošljava više od 2.000 radnika, i od koje zavisi funkcionisanje kompletnog turizma i privrede, smatramoju da je manje od 0,2 odsto radnog vremena ministara zahtjev koji se vrlo lako može ispuniti.

“Naime, od 67 radnih dana, koliko su na pozicijama ministara, a imajući u vidu da radni dan traje osam sati, bez prekovremenih, prostom matematikom dolazimo do satnice od 536 časova. Od tih 536 časova, nama je bio dovoljan prijem od jednog sata, odnosno 0,186 odsto ukupnog dosadašnjeg radnog vremena. Da li branša, zakonom prepoznata od javnog značaja, zaslužuje manje od 0,2 odsto pažnje resornih ministara”, upitali su, zaključujući da će se nove vožnje organizovati od 14 časova i 30 minuta, te da bi ih prijem obustavio.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sasa
Gost
sasa

A sto ovo nema majki pred skupstinu?

oooo
Gost
oooo

Sta ovi sad traze??? I zasto im se dozvoljava blokada saobracaja u PG?

Send this to a friend