Društvo

Prijatelji životinja traže da se u sklopu ZIKS-a izgradi azil za pse

Vlahović

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica poslala je prijedlog Ministarstvu pravde da se u sklopu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu izgradi sklonište za napuštene pse.

Kako je kazao direktor ove NVO Dragoje Vlahović, ovakva skloništa već postoje u nekim zemljama regiona i Evrope.

“Briga o napuštenim životinjama bi im svakako pomogla da lakše prebrode vrijeme provedeno u zatvoru, ali bi isto tako kod njih stvorila empatiju prema nemoćnima, što bi im svakako pomoglo i tokom izlaska na slobodu i imalo uticaja da ne dođe do ponovnog izvršenja krivičnih djela. Najiskrenije se nadamo da će Ministarstvo pravde ozbiljno razmotriti naš predlog, te da će na isti pozitivno reagovati i na taj način pomoći u rješavanju problema velikog broja napuštenih životinja u Crnoj Gori. Realizacijom ovog predloga svakako bi se doprinijelo i podizanju ugleda Crne Gore u Evropskoj Uniji, pred čijim se vratima nalazimo, jer je opšte poznato da u Uniji ovakvim stvarima poklanjaju izuzetno veliku pažnju. Dakle, na samom kraju možemo zaključiti da ima mnogo dobrih strana ovog projekta, a ni jedna loša”, poručio je Vlahović.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Tragikomedija🎭Neko iz maseJelenaNikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Tesko da se to moze implementirati u cg.kod nas su ljudi zli i prije ce muciti zivotinje nego im pomoci.o ljudima se ne vodi briga a kamoli o zivotinjama.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Odlicna ideja!!!

Jelena
Gost
Jelena

Bravo, dajemo podršku ovakvom projektu.Svaka cast za predlog!

Nikola
Gost
Nikola

Svaka čast Vlahoviću, sjajna ideja.

Send this to a friend