Društvo

Prikupljeno dosta novca za Vukovo liječenje, sjutra akcija u Nikšiću

Nikšićani su se zaista pokazali kao humani ljudi kako bi pomogli malenom sugrađaninu, trogodišnjem Vuku Mitroviću, koji boluje od serebralne paralize.

Prema podacima na sajtu Fondacije Budi human od 33.900 eura, koliko je potrebno za Vukovo liječenje, sakupljeno je 75 odsto, odnosno nedostaje oko 8.200 eura.

Kako bi se prikupilo još novca za liječenje matičnim ćelijama u Turskoj, Nikšićani će sjutra vršiti kontrolu šećera u krvi i mjerenje krvnog pritiska, sa početkom u 9 sati na Trgu u gradu pod Trebjesom.

Kako je za portal Onogošt objasnio Vukov stric Novica Mitrović, akcija će trajati do popodnevnih časova, a na Trgu biće postavljena kutija u koju će sugrađani moći ubaciti novac, shodno mogućnostima.

“Nadam se da će što veći broj sugrađana učestvovati u tome. Sada imaju priliku da bez redova i čekanja u bolnici provjere parametre šećera u krvi i krvnog pritiska”, kazao je Novica.

On ističe da je zadovoljan kako teče prikupljanje sredstava.

“Mislim da niko nije očekivao da će ovako brzo da se prikupi ovoliki dio sredstava. Pratili smo akcije za drugu djecu i mislim da nikad nije ovako brzo prikupljeno. Angažovali su se svi, porodica, prijatelji, mnogi sugrađani kojima se zahvaljujem ovim putem”, dodao je on.

Osim što ćete posjetiti sjutrašnju akciju, iskontrolisati pomenute parametre i donirati za Vukovo liječenje, to možete učiniti i slanjem SMS-a tako što ćete upisati 20 i poslati na 14543, uplatom na žiro račun 520-38802-69 ili devizni račun 520042000000877474.

Vuk je rođen u julu 2015. godine prije vremena i sa nepunih 1,5 kg smješten je na neonatologiju. Sa tri i po mjeseca došao je kući ali ubrzo mu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza i počinje ići na fizikalne terapije i raditi na oporavku.

On je veoma veselo dijete, ali još uvijek samostalno ne priča, ne sjedi i ne hoda.

Preporučeno mu je liječenje matičnim ćelijama u Turskoj za koje je neophodno prikupiti 33.900 eura.

5 Komentara na "Prikupljeno dosta novca za Vukovo liječenje, sjutra akcija u Nikšiću"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend