Društvo

Prilog TV Prva izazvao burne reakcije: Crtaju nam mete jer su na terasama okačene crnogorske zastave

Foto: Printcrseen

U informativnom dijelu programa TV Prva, prekjuče je objavljen prilog o okačenim crnogorskim zastavama na terasama podgoričkih zgrada, koji je zbog svog sadržaja izazvao burne reakcije po društvenim mrežama.

U prilogu se navodi da je prošao 21. maj, Dan nezavisnosti a da su zastave Crne Gore i dalje istaknute po terasama stambenih zgrada.

Reporterki TV Prva ova scenografija ne bi bila sporna da ”sve nacionalne zajednice mogu da ističu svoje simbole kada obilježavaju datume koji njima znače”.

Njoj su, kako je istakla u prilogu, zanimljive adrese sa kojih se vijore zastave.

“Iz stanova koji vrijede čitavo bogatstvo lakše je nekako voljeti i svoj džep i državu. Najviše zastava se vijori iz zgrada u kojima žive povlašćeni pojedinci koji su žarili i palili u posljednje tri decenije. Pored zastava koje se u tim krugovima evidentiraju kao patrijotizam ostavili su i brojne druge uspomene na svoju trodecenijsku vladavinu. Očigledno, voljeli su malo više sebe nego Crnu Goru”, navela je reporterka.

Ovaj prilog ubrzo je naišao na burne reakcije i osudu velikog broja korisnika društvenih mreža, koji su pozvali Agenciju za elektronske medije da reaguje.

“Dokle je doslo da po “televiziji”određuju ko smije a ko ne smije izbaciti zastavu, naravno da treba prijaviti”, napisao je jedan korisnik Twittera.

“Isječak iz dnevnog reda TV Prva, gdje se potpuno otvoreno širi mržnja, crtaju mete meni i mojim komšijama, samo zato što su po terasama okačene državne zastave pod pretpostavkom da su stanari “žarili i palili” 30 godina, što god značila ovaj uličarski fraza”, napisao je jedan od twitteraša.

29

avatar
1000
28
1
0
 
27
JaviglupsonitojEnkoHuremMongrofreeMNE
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Javiglupsonitoj
Gost
Javiglupsonitoj

Pa ko ve cera da gledate bas taj program kada ih imate najmanje 200 na Tv

Enko
Gost
Enko

I u čemu je problem ako su istaknute CG zastave….???

Hurem
Gost
Hurem

To je crnogorska hepi tv

Mongro
Gost
Mongro

Dok se ne uvedu debele sankcije za podstrekivanje mržnje i iznošenje paušalnih tvrdnji prema pojedincu, grupi, političkoj stranci ili nekom privrednom društvu od strane nekog medija, ovo neće prestajati! Zabrana daljeg djelovanja i debela novčana kazna bi ih sve opismenilo jako brzo!

freeMNE
Gost
freeMNE

Šta velikosrbe interesuje zašto Crnogorci ističu Crnogorske zastave u nezavisnoj državi Crnoj Gori

Svakompozasluzi
Gost
Svakompozasluzi

I….sva ova medijska histerija, koju je Vule prenio i u Crnu Goru, ce prestati, Crna Gora opstati i ostati a njegovi talibani ostati bez obraza. I bez posla…

marius
Gost
marius

Protiv novinarke tužbu,zbog širenja mržnje, I crtanja meta. Ovo je prekršila svaku granicu. Jednom za vazda da se prekine sa ovom praksom. Dosta je bilo.vise .

Ruki
Gost
Ruki

I ova prva posade prosrpske, e jadi jadni

Budista
Gost
Budista

E vala me frka od vucicevih novina

Ana
Gost
Ana

Sta ocekivati od njih. Ukinuti idmah Prrrvuu

Atlas1985
Gost
Atlas1985

Ne znam što se stanari te zgrade opterećuju što će im ko reć,novinarstvo je dotaklo dno širom svijeta. Za malo para će se objavit bilo što,prodane duše.

Alek
Gost
Alek

Može to tako da se gleda kakav je i naslov ovog članka, a može da se gleda i da istina boli, pa… Niste vi jedini slučaj nacionalizma na ovim prostorima to je sve startovalo još ’90. godina i tačno je u svim republikama bivše Jugoslavije naciju i državu su uvak isticali oni koji su se u tim sistemima obogatili, a… Više »

Jel piso miso
Gost
Jel piso miso

Da su zastave istaknute u siromasnijim djelovima, bilo bi : nemaju ljeba da jedu a istakli zastave drzave koja ih je dovela do toga. Tako daa, svih boja karaktera neka više vole Crnu Goru i sve boje clanskih karata , samo kod nas se ovo desava, ovome se mora stati kraj

Cin cin
Gost
Cin cin

Ko je dao licencu televiziji iz Srbije za ovakve “priloge” ? Sramno

Laban
Gost
Laban

Vi nemate veze sa CG ,tu ste se slučajno našli.Navijate za Srbiju,pišete se kao Srbi..

Laban
Gost
Laban

Što rade neznaveni velikoSrbi iz Vučićeve televizije.Pa u CG se ističu CG zastave,a tamo gdje su većina Srbii ističu se i srpske zastave, Albanci albanske itd(Berane,Ulcinj)

Tip top
Gost
Tip top

Doci cete da mi zabranite ili skinete zastavu moje drzave pa cete videti kako cete proci svetosavci

BBBB
Gost
BBBB

Jah,tako ti je samo ovde kod nas ….zivis u drzavi gdje ne smijes istaci zastavu te iste drzave …jadno

Sara
Gost
Sara

U cemu je problem za drzavnu zastavu? Vidjeli smo postenje apostola za godinu dana. Ostavljaju pustos iza sebe. Procitajte sta rade u EPCG, o druga drzavna preduzeca.

Lipovo
Gost
Lipovo

Molim novinarku TVPrve da bude ulični a ne uličarski posmatrač dešavanja u PG.

Parada
Gost
Parada

Osjetile hijene da je Crna Gora slaba , pa oce da je dokrajce !

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Odavno je ova TV postala velikosrpski šund.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

U svim normalnim državama je potpuno prirodno da se vijori državna zastava ispred kuće. To što bi novinarka radije da vidi neku drugu zastavu u Crnoj Gori, želja će je biti, pa nek ide đe joj se vijore te koje njoj odgovaraju! Neće ni ovakvi kvazinovinari još dugo!

Good buy Charli
Gost
Good buy Charli

Tv Prva je prosrpka Tv
Od njih se moze ocekivati sve najgore

Sofija
Gost
Sofija

Znaci ako je neko imućan ne smije da istakne zastavu, on manje voli državu od onog koji skromno živi???? Moj komšija autolimar, čovjek pošten, stavio je na svoju kuću ne jednu nego tri…crnogorsku, krstaš i zelenašku…stavila bih i ja da imam svoju kuću…

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Do prije godinu, dvije Prva je bila normalna televizija, bila je nesvrstana. Međutim, sada su očigledno anticrnogorski. Šteta, mogli su biti novinari a sada su samo medijum za širenje mržnke.

Laban
Gost
Laban

Većina su novi novinari.

_cetinjski_
Gost
_cetinjski_

To je zastava svih gradjana Crne Gore i ponos svakog casnog stanovnika ove drzave

ŚAN
Gost
ŚAN

Bojkot svega izdajnickog i stranog BOJKOT.

Send this to a friend