Društvo

Popović Samardžić: Veliki uticaj politike na zdravstvo, povećanje plata zaustavilo odliv ljekara

Milena Popović Samardžić

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić je rekla da će, prema njihovim informacijama, sa formiranjem nove vlasti doći i do promjena na čelu nekih zdravstvenih ustanova.

“Ne u svim, i te promjene biće odraz trenutnih konstituenata vlasti i najveće opozicione partije. To je ono što stalno pričamo i više je jasno da se višedecenijska praksa izbora direktora kroz partijsko pripadanje nije promijenila, niti prošle, niti će, izgleda, ni ove godine”, rekla je Popović Samardžić u Bojama jutra.

Da bi kvalitet bio ispred politike, ističe, građani treba da počnu da osuđuju demagogiju i retoriku kojoj, kako je kazala, svjedočimo posljednjih godina.

Kako bi se došlo do željenih promjena, naglašava, potrebno je pokušati smanjiti uticaj partijskog pripadanja, a plan za reformu zdravstva koji bi bio donijet mora važiti na najmanje deset godina.

Popović Samarždić je kazala i da je povećanje plata zaustavilo odliv ljekara.

Ona je navela da Sindikat doktora medicine radi na izvještaju koji analizira korupciju u zdravstvu i procese javnih nabavki, a prema informacijama koje posjeduju u proteklom periodu obavljane su kupovine u milionskim iznosima za koje nisu raspisivani tenderi.

“Nije sprovođena procedura javnih nabavki, a trebalo je po zakonu. Takođe, u posjedu smo informacija da se u nekim slučajevima pribjegavalo izradi većeg broja lažnih faktura na iznose manje od 5.000 eura, kako bi se izbjegle procedure koje propisuje Zakon o javnim nabavkama i pravilnici rada pojedinih ministarstava”, dodala je Popović Samardžić.

Rekla je da podržavaju inicijativu skupštinskog Odbora za zdravstvo za saslušanje čelnika u zdravstvenom sistemu.

11

avatar
1000
11
0
0
 
11
UltravioletSimonMastaH2ORasulo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Objavljujete komentare koje veze sa pričom nemaju a nećete da objavite da kovid pacijente liječe po političkoj pripadnosti. I to je javna tajna.

Simon
Gost
Simon

Odlicno posto si u saznanju o krim.radnjama evo prilike i da ih objelidanis. Od tebe se to ocekuje jer ljudi znaju da si dosta upucena u mnoga nepocinstva trenutne direktorice kbc i njenog okruzenja odn saradnika…. valja se opet ne radi o politickim sarenim lazimima.

Masta
Gost
Masta

Hocete li ispraviti nepravdu prema vozacima,da nam makar vratite stari koeficijent koji ste nam ukrali preko noci,smanjili.Ako se setite nije fer vozacima manji koeficijent 5 posto ,a doktorima veci 25,pa ministarka Jeca kaze svima plata skocila.Ona je znala da ce da odleprsa pa podigla sebi platu kad ode iz fotelje da ne osjeti razliku.

H2O
Gost
H2O

Pa se sad sjetila da se glasne, dje je do sad bila, dok su ovi njeni urnisali kbc, pi.

Rasulo
Gost
Rasulo

Sta ste preduzeli da svi gradjani konacno dobiju svog izabranog doktora, ili bolje reci uopste doktora, posto gradjani nemaju uopste mogucnost da izaberu doktora koga oni zele. Liste cekanja za specijaliste su tek za pricu, umjesto smanjenja, moze da se crkne dok se dodje na red. Ko ima para lijecice se, ko nema, uzdace se u tamjan I babe vracare…… Više »

Pozz
Gost
Pozz

A ti si mi pa najmjerodavnija ko bi trebao biti direktor, ministar….🤣🤣🤣🤣🤣

Djuka
Gost
Djuka

Nijesu plate zaustavile nego su ostali oni kojima je odje bolje i vise mogu da zarade nego bilo dje. A ova Samardzicka i da oce nebi imala dje da ode ona nije ljekar vec politicka licnost.

dpero
Gost
dpero

A ziva si !

Draganče
Gost
Draganče

Pa si sad progovorila???

Njegoš
Gost
Njegoš

Ene, oklen ova, nijesi se čujala evo godinu dana, mora da je bilo sve bajno aaaaaaaaaaahahahahahahahhahaha

Ribnica
Gost
Ribnica

Kako komentarišeš postavljanje Radulovićke na čelo KBC-a? Da li su u sindikatu ljekara samo srbi ili ima i Crnogoraca, Bošnjaka, muslimana, katolika? Kako ih fino zastupa, blago njima i nama sa vama🤮

Send this to a friend