Društvo Podaci MONSTAT-a za prošlu godinu

Prirodni priraštaj negativan, rođeno više dječaka nego djevojčica, bez razvoda u 10 opština

Ilustracija

Crna Gora je prošlu godinu završila sa negativnim prirodnim priraštajem. Broj preminulih je za 196 veći od broja rođenih. Prema najnovijim podacima MONSTAT-a prošle godine rođene su 7082 bebe, a preminulo je 7278 osoba.

Negativan prirodni priraštaj zabilježen je u 17 opština. To su Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Pljevlja, Plužine, Šavnik, Ulcinj i Žabljak.

U Mjesečnom statističkom pregledu, koji objavljuje MONSTAT, navodi se da su u 2020. godini rođena 3672 dječaka, i 3410 djevojčica.

Najnoviji statistički podaci pokazuju i da je broj preminulih muškaraca veći od broja preminulih ženskih osoba. U prošloj godini preminulo je 3907 pripadnika muškog, a 3371 ženskog pola.

Tokom, prestupne 2020. godine, koja je i godina covida, sklopljeno je 2107 brakova, a razvedena 633.

Zanimljiv je podatak da u deset od 24 crnogorske opštine nije bilo razvoda o to u Andrijevici, Budvi, Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama, Šavniku, Tivtu i Tuzima.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djaoli ga znali
Gost
Djaoli ga znali

Nije prirodno da se radja vise djecaka nego djevojcica. A svi znamo zasto je tako, zato smo tu dje jesmo, primitivni, plusvijet koji voli da nazaduje iako smo skoro presli cetvrtinu 21 vijeka. Meni je samo zao sto ne pomisle na karmu i oce li se vratit njima svjesnim ubicama ili njihovoj djeci koja nisu imala pravo na izbor…

veliki krsi
Gost
veliki krsi

Po pitanju umrlih ne vodim da su zene ravnopravne sa muskarcima.

Bernie Sanders
Gost
Bernie Sanders

Tačno se vidi koje su opštine zaostale 5 vijekova, na sjever više muških rodjeno, neka vas je sramota, znaju svi zasto je to tako…

Maršal
Gost
Maršal

Kako ce bit pozitivan kad nemamo leba da ijemo a ne djecu da pravimo.Ja bi imao do sad bar troje da sam imao jedan jedini uslov.

Mirko
Gost
Mirko

Kad sam gledao dje nema razvedenih znao sam da su to nerazvijene opstine sa uglavnom neobrazovanim i primitivnim gradjanima, primjecujem da tu spada i Budva

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Ssmo nek se radja. Dosta rijeci- nek zakmeci!

Leon
Gost
Leon

Zabraniti abortus, u slučajevima kada abortiraju zbog pola djece. U slučajevima kad je ugrožen život majke, slučajevima silovanja itd. treba da bude dozvoljen

neze
Gost
neze

Ovaj omjer je u prirodnom u kojem se uvijek rodi 107 djecaka na 100 djevojcica. Priroda se za to pobrinula jer muski pol zivi krace a i jer umire cesce iz razloga rizicnijeg nacina zivota. Sve je tu ok.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Zato sto Crnogorske novokoponovane majke cim doznaju da nose zenksu djecu idu u Srbiju da abortiraju znam mnogo slucajeva .

Send this to a friend