Društvo

Pročitajte: Kako su diplomate u Crnoj Gori provodili vrijeme u izolaciji

Ambasadori država članica EU u Crnoj Gori i šef Delegacije EU, odlučili su da zabilježe period koji su svi zajedno proveli u izolaciji i tako je nastala nesvakidašnja knjiga koju je izdao EU info centar.

Knjiga “Diplomate ujedinjene u izolaciji“ predstavlja svojevrstan osvrt 13 rezidentnih ambasadora zemalja članica EU u Crnoj Gori i ambasadora EU Aiva Orava na proteklo vrijeme korona ere.

Ona sadrži ne samo osvrt na njihov posao kao diplomata već i trenutke iz privatnog života i intimna razmišljanja. Takođe predstavlja i svjedočanstvo evropske solidarnosti sa Crnom Gorom.

“Ova pisana riječ je svjedočanstvo o tome kako su se diplomate i diplomatija našli na terenu na koji nijesu navikli i za koji nijesu baš trenirani, o izazovima sa kojima su se morali suočiti, o tome kako su ih prebrodili i o poukama koje su izvukli. Ono što ostaje kao njihov “testament” iz ove priče je da su pokazali visoku odgovornost i privrženost kako svojim zemljama i svome poslu, tako i Crnoj Gori sa kojom su podijelili rizik, strah, teret, samoću, ali i radost i zadovoljstvo zajedničkog života i zajedničkog trijumfa“, napisao je u predgovoru za ovu knjigu ministar vanjskih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović.

Knjiga se besplatno može PREUZETI sa internet adresa EU info Centra i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ili lično u EU Info Centru u Podgorici.

S.Đ.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Vesnagagi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesna
Gost
Vesna

Hvala Vam,sto ste u ovako teskim trenucima ostali sa nama i sto ste u vremenu ,za koje niko noje znao sto nosi d
avali svesrdnu podrsku nasoj Crnoj Gori.Pravi ste primjer ljudskog i diplomatskog ptegalastva.
Jos jednom hvala
Neka je vjecna Crna Gora.
Jednog ambasadora necu ni pominjati

gagi
Gost
gagi

Ja sam vidio kako je vrijeme “provodio srbijanski diplomata”Bozovic za vrijeme Covida 19. Mesetario po Crnoj Gori da sakuplja pristalice i litijase,cetnicke vodje i dogmate iz DF-a da se “pripreme”za rusenje aktuelne vlasti i da Crnu Goru ponovo vrate “pod skute” Srbije. E Srbijanski doplamto to ce va,m biti samo PUSTA ZELJA. Da je vjecna Crna Gora.

Send this to a friend