Društvo

Profesor biologije Petar Špadijer postao član Asocijacije najboljih nastavnika regiona

Profesor biologije u cetinjskoj Gimnaziji Petar Špadijer postao je clan Asocijacije najboljih nastavnika regiona, saopšteno je iz te obrazovne ustanove.

Asocijaciju pod nazivom “ANN_EKS YU” su formirali visokokvalitetni obrazovni lideri sa ciljem da okupe nastavnike entuzijaste iz svih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, koji su spremni da ulože zajedničke napore da motivišu i inspirišu najbolje nastavnike koji mijenjaju obrazovanje u ovom dijelu svijeta.

Špadijer je postao član asocijacije desetog aprila i ističe kako je izuzetno ponosan, te da to smatra velikim priznanjem dvadesetogodišnjeg požrtvovanog, predanog i beskompromisnog rada.

“Pored rada u učionici, a za koji je najbolja nagrada upisivane djece na fakultete za koje su inspiraciju dobili upravo na časovima, autor sam više stučnih radova (o ocjenjivanju, uključivanje tehnika Kritičkog mišljenja u nastavu biologije i primjena ekološkog seta Zeleni paket u nastavi), prikaza i polemika, ali i kolumni u dnevnim novinama čija je tema bila život prosvjetara u doba tranzicije. Saradnik sam Zavoda za školstvo kao trener za programe RWCT i Zeleni paket, saradnik Zavoda za udžbenike kao recenzent za udžbenike Poznavanja prirode, saradnik Ispitnog centra kao autor ispitnih pitanja za ispite iz biologije. Organizovao sam više okruglih stolova na kojima su se tretirale teme savremene nauke i biologije, posmatrane iz više uglova, držao veliki broj radionica i predavanja kolegama o savremenim pristupima u nastavi. Ponosan sam i na pionorsko angažovanje na polju zaštite dječijih prava, gdje sam još prije petnaestak godina bio jedan od prvih facilitatora đačkih parlamenata u zemlji, a kao facilitator Lokalnog parlamenta Prijestonice organizovao sam dva zasijedanja lokalnog parlamenta posvećena dječijim pravima. Među prvih dvadeset crnogorskih prosvjetara sam dobio zvanje „nastavnik mentor“. Član sam upravnog odbora Prosvjetne zajednice, udruženja prosvjetnih radnika koje se bori za bolji status prosvjetnih radnika Crne Gore. Članstvo u asocijaciji najboljih nastavnika bivše Jugoslavije predstavlja krunu i priznanje za dvije decenije posvećene obrazovanju mladih ljudi”, kazao je Špadijer.

Asocijacija trenutno broji nešto preko 200 članova, koji su ispunili uslove da budu uvršteni među najbolje nastavnike bivše Jugoslavije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Evo I nesto lijepo za procitat. Bravo!

Mileva
Gost
Mileva

Bravo Petre. Od srca čestitke.

Ćotek
Gost
Ćotek

Čestitke! Zasluženo, profesore.

marija
Gost
marija

Bravo Petre.Svima za primjer .

Vojo st
Gost
Vojo st

Odlican profesor i covjek svaka cast

Del Vekio
Gost
Del Vekio

Poz za Pedju

Tatjana
Gost
Tatjana

Bravo za profesora, sve pohvale.

FENIKS_MNE
Gost
FENIKS_MNE

Bravo, cestitke!

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Cestitke ! Pravi primjer!

Send this to a friend