Društvo

Propao tender vrijedan 700.000 eura, djeca bez vakcina

ilustracija

Javna zdravstvena ustanova Montefarm poništila je tender za nabavku više vrsta vakcina za djecu i odrasle za 2019. i 2020. godinu, čija je vrijednost oko 700.000 eura, što može da izazove nestašice tih medikamenata i odlaganje isporuke zdravstvenim ustanovama do dva mjeseca, piše Dan.

Komisija za vrednovanje ponuda Montefarma obustavila je postupak javne nabavke za vakcinu protiv hepatitisa B za djecu, čija nabavka košta 488.000 eura, vakcina protiv pneumokoka polisaharidna PPSV23 za upotrebu kod djece starije od pet godina, adolescenata i odraslih, vrijednosti 3.318 eura, vakcina protiv hepatitisa B za djecu, vakcina protiv hepatitisa A i B za odrasle, čija je vrijednost 37.000 eura, kao i za antirabični hiperimuni gamaglobulin čija će nabavka koštati 259.250 eura.

Kako se navodi u odluci Komisije, postupak je obustavljen jer neke ponude nijesu dostavljene, a neke su bile neispravne.

Montefarm je prihvatio ponudu veledrogerije Farmalab za nabavku vakcina protiv difterije, tetanusa, pertusisa (acelularna), dječje paralize (inaktivisana) i hemofilus influence tip B vrijdnosti 1.600.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Odlicno. Manje trovanja

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Najljepsa zemlja na svijet !

Ribol
Gost
Ribol

Ko podnosi ostavku zbog ovoga, ko ide u zatvor zbog ugrožavanja zdravlja građana?

Vale
Gost
Vale

Jedini krivci su ođe nepismeni ponuđači koji ne umiju tendersku sastavit. Ali kad su u pitanju ovakve nabavke ministartsvo bi trebalo da uprosti i prihvati ponudu najpovoljnijeg ponuđača.

Miki
Gost
Miki

Zasto je dozvoljeno da se to desi ? Treba li opet djeca da umiru od vec prevazidjenih bolesti ? Negdje je neko dozvolio da zdravstvo ostane bez obaveznih vakcina ?! Pffff ima li iko odgovaran ikad za bilo sto sto se kod nas krivo radi , ili je to sve u vazduh a narod nezaintersovan ?

Zarko
Gost
Zarko

A kakva je muka na svaki moguci tender ko ce sto zakucit,

Kid
Gost
Kid

Kolko se sad ugraditi .. .kad je .sledeci tender ?

freeman
Gost
freeman

sve je to lijepo, samo slika mislim da ne odgovara realnosti. Ja jos nijesam vidio dijete koje se smije dok ga bodu iglom. Takva vam je svaka istina. Stavite realnih slika….ima ih koliko hoces…

Send this to a friend