Društvo

Prostore u Domu revolucije opština će davati u zakup do 30 godina

Dom revolucije NiIkšić

Dio Doma revolucije uz Ulicu Njegoševu, odnosno raskrsnicu sa Ulicom Nika Miljanića, poprima drugačiji izgled i uskoro će biti priveden namjeni. Lokalna uprava na sjednici Skupštine, planiranoj za kraj avgusta, donijeće odluku o davanju u zakup poslovnog prostora.

Već je pribavljeno pozitivno mišljenje Ministarstva finansija i Ministarstva održivog razvoja i turizma, a planirano je da se poslovni prostori daju u zakup po segmentima, shodno projektnoj dokumentaciji na koju će saglasnost dati organ lokalne uprave nadležan za poslove glavnog gradskog arhitekte, piše Pobjeda.

Poslovni prostori izdaju se za potrebe obavljanja ugostiteljskih, trgovačkih, sportskih i drugih uslužnih djelatnosti do 30 godina.

Najbolji ponuđač biće određen javnim nadmetanjem, a poslovni prostori se izdaju u viđenom stanju i zakupac je obavezan da u njima organizuje i izvede sve neophodne radove kako bi što prije bili funkcionalni. Zakupcu se novac uložen u adaptaciju i opremanje neće uračunavati kao zakupnina, moraće prostor privesti namjeni najmanje za godinu, a neće ni imati pravo na povraćaj sredstava ukoliko odustane od zakupa.

Iz lokalne uprave podsjećaju da je Ministarstvo održivog razvo ja i turizma 2016. godine raspisalo međunarodni arhitektonski konkurs, za adaptaciju i rekonstrukciju objekta Doma revolucije, zajedno sa okolnim slobodnim površinama.

Projekat renomiranog evropskog projektantskog tima “Sadar +Vuga” i HHF iz Slovenije i Švajcarske je odabran kao projekat za dalju razradu do nivoa glavnog projekta. Koncept odabranog rješenja se zasnivao na strategiji etapnog aktiviranja prostora Doma revolucije, po modelu “10/20/70”, gdje se u prvoj fazi aktivira 10% od ukupne površine objekta, a u daljim fazama shodno interesovanju, cilj je da kompletan prostor bude aktivan piše u obrazloženju. Iz lokalne uprave navode da je nakon okončanja tog postupka odabran izvođač radova na rekonstrukciji i adaptaciji objekta Doma revolucije u Nikšiću, u dijelu budžetski odobrenih sredstava za 2018. godinu u iznosu od 800.000 eura.

7 Komentara na "Prostore u Domu revolucije opština će davati u zakup do 30 godina"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend