Društvo

Protest u ponedjeljak: Plišane igračke u ruke pa na Trg nezavisnosti

Trg nezavisnosti

Građani Podgorice koji žele da iskažu protest zbog neadekvatne zaštite djece od djela protiv pravnih sloboda pozivaju se da to urade ostavljanjem plišane igračke kod fontane u centru grada, na Trgu nezavisnosti.

“Nas nekoliko građana izrazilo je želju da izađe sa porukama da se đeca zaštite od pedofila, silovatelja, da se pooštre zakoni, da se napravi registar pedofila, da se pravi blagi pritisak na institucije, da se i peticija potpiše ako treba, da ćemo svakih 10 dana u 16:30h izlaziti sa istim zahtjevom, na istom mjestu, jer ne želimo više da budemo taoci straha, ludila i gluposti i hoćemo konkretne promjene po pitanju ovih stvari”, navodi se u objavi koja kruži društvenim mrežama.

Prema njihovim riječima, uslov koji imaju jeste da svaki građanin koji dolazi da podrži skup, valjalo bi da ponese plišanu igračku.

“Iste bi ostale na Trgu poslije skupa, zajedno sa porukama bijesa, zabrinutosti, podrške žrtvama, roditeljima, ljutnje (i bez psovki na istim porukama). Skup nije prijavljen, a isti će trajati 30 minuta u tišini. Takođe molimo sve koji budu dolazili da dođu sa maskom, da poštuju distancu”, navode na društvenim mrežama.

Kako ističu, mole se politički akteri da ne prisustvuju događaju, čak ni kao građani.

“Oni neka rješavaju probleme tamo gdje treba. Poene neće dobijati preko ovog događaja”, zaključuju građani.

M.V.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
MarinaIvana pgOutNikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marina
Gost
Marina

Zaštiti djecu i od maltretiranja i zaraze u školi pod maskama!

Ivana pg
Gost
Ivana pg

Eto me. Konacno

Out
Gost
Out

Tako je! Ovo je jedini protest na koji vrijedi poci!!

Nikola
Gost
Nikola

Bravo, ovakvi protesti su za postovanje.
Nema krsenja mjera. Samo se ostave plisane igracke i iskaze se protest.

Send this to a friend